Naslovna Vojvodina Pola milijarde za poboljšanje vodosnabdevanja i kanalizacije na teritoriji Vojvodine

Pola milijarde za poboljšanje vodosnabdevanja i kanalizacije na teritoriji Vojvodine

PODELI

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržana su 44 projekata u 28 vojvođanskih lokalnih samouprava.

Za realizaciju projekata Pokrajina je obezbedila 300 miliona dinara, odnosno ili 60 odsto bespovratnih sredstva, a lokalne samouprave 200 miliona ili 40 odsto sredstva.

Opština Ruma je ovog puta od Pokrajine sredstva dobila za projekat “Pumpna stanica za povišenje pritiska sa povezanim cevovodom za potrebe poboljšanja vodosnabdevanja naselja Mali Radinci”.

Ukupna vrednost projekta je 3.129.567 dinara, a Pokrajina je obezbedila 2.179.567 dinara, dok će učešće Opštine Ruma biti 950.000 dinara. O značaju ovog projekta na jučerašnjoj sednici Veća govorio je direktor JP “Vodovod” Slobodan Stanić.

Potpredsednik Milićević izjavio je da je dodelom ugovora za projekte čija vrednost premašuje pola milijarde dinara – pokrenut jedan ozbiljan investicioni ciklus.

„Reč je o vrlo značajnim zajedničkim ulaganjima Pokrajine i lokalnih samouprava, koja će doprineti unapređenju kvaliteta života u vojvođanskim opštinama, što nam je svima cilj“, kazao je potpredsednik Milićević.

On je još naglasio da je deo trajnog opredeljenja Pokrajinske vlade da se obezbedi mnogo ravnomerniji razvoj svih delova Vojvodine od onog koji je zatečen pre godinu i po dana.

U izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini investirano je ukupno 360 miliona dinara, od čega ja Pokrajina obezbedila 250 miliona dinara bespovratnih sredstva. Podržana su 33 projekta, a novac će, između ostalog, biti usmeren za bušenje i opremanje bunara, vodovodne mreže, fabrike vode, pumpne stanice.

Vrednost investicije u izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju objekata za odvođenje otpadnih – fekalnih voda iznosi 140 miliona dinara, od čega je su ulaganja iz Pokrajine 50 milina dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here