Naslovna Kultura Polaznici Dramske sekcije ponovo na pozorišnim daskama

Polaznici Dramske sekcije ponovo na pozorišnim daskama

PODELI
Foto: ilustracija

Posle višemesečne pauze, članovi Dramske sekcije Kulturnog centra Pećinci ponovo su stali na pozornicu u nedelju 11. oktobra, a direktor KC Jovan Devrnja podsetio je da je rad sekcije prekinut polovinom marta ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

„Mnoge aktivnosti Kulturnog centra morali smo zbog pandemije ili da upotpunosti prekinemo ili da prilagodimo način rada, kao što smo to učinili sa Pećinačkim kulturnim letom koje je u potpunosti realizovano onlajn. Ovogodišnja Zonska smotra dečjeg scenskog stvaralaštva, kojoj je naša ustanova domaćin već 5 godina zaredom, ove godine morala je da bude odložena. Početkom pandemije prekinuli smo i rad Dramske sekcije, koju sada ponovo pokrećemo jer realno postoji kod dece veliko interesovanje za ovakvu vrstu sadržaja. Naravno, časovi se održavaju u izmenjenim okolnostima uz poštovanje svih mera zaštite. Radimo sa grupama ne većim od 15 polaznika, a tokom trajanja probe svi polaznici i rukovodioci moraju imati zaštitne maske“ – naglašava Devrnja, i dodaje da bi bez podrške Opštine Pećinci bilo izuzetno teško ovakve sadržaje organizovati besplatno za korisnike, čak i u normalnim uslovima, a da bi u ovakvoj situaciji to verovatno bilo neostvarivo.

Za učenike osnovnoškolskog uzrasta probe će se održavati nedeljom sa početkom u 12.00 časova, dok će učenici srednjoškolskog uzrasta i stariji probe imati istog dana od 15.00 časova. Časove glume će držati studentkinja glume Marijana Đurović i student pozorišne i radio režije Slobodan Stanković.

„Cilj nam je da polaznike sekcije upoznamo sa osnovama glume, scenskog govora, scenskog pokreta, tehnike glasa i akrobatike, ali i da ovladaju tehnikama koje će im pomoći kada je javni nastup u pitanju, ali i u svakodnevnom životu. S obzirom da se nalazimo blizu dva velika grada, namera nam je da polaznici pored časova glume bar jednom mesečno obiđu profesionalna pozorišta u Beogradu ili Novom Sadu ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija“ – kaže Stanković i dodaje je za kraj godine planiran prvi Javni čas na kojem će polaznici prikazati stečeno znanje tokom oktobra, novembra i decembra.

Upis novih članova vrši se i u narednom periodu i to svake nedelje od 12.00 do 15.00 časova u sali Kulturnog centra Pećinci, a detaljnije informacije mogu se dobiti putem broja telefona 022/2436-237, 062/420-304 (Marijana Đurović) i 064/855-05-66 (Slobodan Stanković).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here