Naslovna Srem Ruma Policajci drže predavanja deci o bezbednosti u saobracaju

Policajci drže predavanja deci o bezbednosti u saobracaju

PODELI

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici kontinuirano od 2010. godine sprovode preventivne projekte kojima se obuhvata oblast bezbednosti u saobraćaju, ali i ostale bezbednosne teme, prilagođene uzrastu učenika u osnovnim školama.

Od ove školske godine realizuje se projekat “Osnovi bezbednosti dece“, pa je tako juče u OŠ “Dušan Jerković” u Rumi održano predavanje namenjeno učenicima četvrtog i šestog razreda.

“Pripadnici Policijske stanice u Rumi trude se da prodube znanje učenika o ovoj bezbednosnoj temi i da im pomognu da se što lakše snađu da budu bezbedni učesnici u saobraćaju. Ova preventiva daje rezultate. U toku prošle godine i u prva dva meseca ove godine u zonama škola nije nastradalo nijedno dete”, istakla je Željka Avrić, portparolka PU Sremska Mitrovice.

“Dušanova” škola sa Policijskom stanicom u Rumi ima odličnu saradnju ne samo na temu saobraćaja, kaže direktorica te obrazovne ustanove Obrenka Krasić.

“Od početka godine imali smo niz predavanja o bezbednosti na internetu, o nasilju i sada o bezbednosti u saobraćaju. Sve te edukacije su vrlo značajne za decu, učenici su odlično prihvatili predavanja i pohvalila bih sjajan pedagoški pristup predstavnika Policijske stanice u Rumi, koji su uspeli da ozbiljne teme obrade na jedan zanimljiv način i prilagode ih uzrastu učenika”, rekla je direktorica Obrenka Krasić i izrazila uverenje da će se uspešna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Predavanje četvrtacima o bezbednosti u saobraćaju održao je Đura Radulović, saobraćajni policijski službenici iz Policijske stanice u Rumi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here