Naslovna Srem Ruma Rumski policajci pronašli pun novčanik ispred Egzitovog kampa i vratili vlasniku

Rumski policajci pronašli pun novčanik ispred Egzitovog kampa i vratili vlasniku

PODELI

Policajci su radno u Novom Sadu kao ispomoć u obezbeđenju festivala.

– Prilikom obilaska kampa primetili smo na šetalištu kožni novčanik braon boje u kojem su se nalazila lična dokumenta, šest stotina evra i oko osam hiljada dinara. O svemu smo odmah obavestili dežurnog starešinu, nakon čega građanin pozvan u kamp gde mu je i novčanik vraćen – priča za ’’Blic’’ Aleksandar Živković.

Prema rečima njegovog kolege Radovana Vejića, vlasnik novčanika se pojavio posle petnaestak minuta, proverio da li je sve tu i vidno uzbuđen im se zahvalio.

– Ovo je jedna od satisfakcija policijskog posla, kada pomognete ljudima i vidite koliko to njima znači. A znači i nama, jer nema lepšeg osećaja kada uradite nešto dobro i korisno. Biti na usluzi građanima, zaštititi ih, pomoći im u nevolji, rešiti problem, to su osnove policijskog posla, zato i jesmo tu – ističe Vejić u izjavi za ’’Blic’’.

Za ove momke, starešine imaju samo reči hvale i za njih kažu da su primerni mladi ljudi i odgovorni i dobri policajci.

– Aleksandar Živković je u službi od 2003. godine, radi u patroli na području Policijske stanice u Rumi. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i druga je generacija policajaca u svojoj porodici – otac mu je takođe bio policajac, a sada je u penziji. Omiljen među kolegama, izuzetno požrtvovan, odgovoran i odlučan u intervencijama – napominju Živkovićeve starešine.

Za Radovana Vejića kažu da je završio osnovnu policijsku obuku u Centru za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i da je u službi oko godinu i po dana. Nakon završenog pripravničkog staža radi kao pozornik u centru Rume i već pokazuje zapažene i značajne radne rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here