Naslovna Dogadjaj Policajci u Šidu videli kako se automobil zaustavlja i gasi svetla.

Policajci u Šidu videli kako se automobil zaustavlja i gasi svetla.

Foto: ilustracija

U roku od samo nekoliko sati na srpskim putevima uhvaćena su čak dvojica vozača koja su u stanju teške alkoholisanosti upravljali automobilima, a da užas bude još veći – nijedan od njih nije imao vozačku dozvolu!

Potencijalne tragedije izbegnute su samo pukom srećom i odgovornim pristupom poslu saobraćajnih policajaca iz Šida i Stare Pazove.

Kako navode pojedini mediji, najpre je u Šidu priveden zbog vožnje u pijanom stanju Zoran H. (27) iz mesta Vašice. On je, prema nezvaničnim saznanjima, vozio automobil marke “folksfagen” koji je bio pun putnika.

– Kada je ugledao policiju, zaustavio je automobil 20 metara pre vozila saobraćajaca. Pogasio je sva svetla i “pravio se mrtav” – priča izvor.

To, očekivano, nije promaklo policajcima, koji su u šoku prišli vozilu.

– Kada mu je policija tražila dokumentaciju, on nije imao šta da im priloži na uvid jer nije ni imao vozačku dozvolu. Policajci su ga tada testirali na alkohol. Izmerena su mu čak 2,2 promila alkohola u krvi – priča sagovornik.

Slična situacija dogodila se ubrzo potom u Staroj Pazovi. Vozač Zoran P. (27), koji je vozio “reno”, zaustavljen je u redovnoj kontroli saobraćajne policije.

– Vozio je gradskom ulicom kada je naišao na policajce. Zaustavljen je nakon čega je i kod njega utvrđeno da nema vozačku dozvolu, odnosno da nije ni položio vozački ispit. I kod ovog vozača izmerena je visoka količina alkohola u krvi – čak 1,63 promila – kaže sagovornik.

Obojici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati, odnosno prebačeni su u treznilište, a potom pušteni da se brane u redovnom postupku. Takođe, obojici je napisana prekršajna prijava.

IZVORalo
Prethodna vestFestival vina u Čortanovcima
Sledeća vestSrbi, logističari narko-klana, jedrilicom prevozili 800 kilograma kokaina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here