Naslovna Deca Policijska uprava Sremske Mitrovice NAGRADILA 22 MALIŠANA

Policijska uprava Sremske Mitrovice NAGRADILA 22 MALIŠANA

PODELI
Foto: MUP

Na svečanosti u Skupštini Grada Sremska Mitrovica koja je nedavno održana uručene su nagrade malim autorima najboljih likovnih i literarnih radova, na ovogodišnjem konkursu u okviru projekta “Osnovi bezbednosti dece”.

U 2018. u porodičnom nasilju ubijene 33 žene!

Izložbu dečijih radova pristiglih na konkurs, u holu Skupštine Grada otvorila je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Grad Sremska Mitrovica – Uprava za obrazovanje, kulturu i sport, već devetu godinu zaredom organizuju ovaj konkurs u kojem učestvuju učenici osnovnih škola širom Srema. Ove godine, od ukupno 514 radova – 405 likovnih i 109 literarnih, organizatori su nagradili 22 pojedinačna i jedan grupni rad.

Foto: MUP

Prilikom obraćanja, Svetlana Milovanović je istakla da su deca izuzetno motivisana da učestvuju na ovom konkursu i da su radovi svake godine sve kvalitetniji.

– Deca, na ovaj njima blizak način izražavaju ono što su naučili o svojoj bezbednosti i sigurnosti, tokom predavanja koje su im u školama držali policijski službenici – istakla je zamenica gradonačelnika i dodala da je ove školske godine osmišljena i mobilna aplikacija “Osnovi bezbednosti dece” dostupna i deci i odraslima, kao i da je počela realizacija predavanja i đake. – prvake.

Pucao iz vazdušne puške u komšinicu

Nagrade mališanima je uručio Željko Sekulović, zamenik načelnika Policijske uprave i istakao da ovakvi neposredni kontakti i druženja sa decom dobro utiču na razvijanje bezbednosne kulture i usvajanje pozitivnih modela ponašanja kod dece.

– Oni dobro poznaju policijske službenike koji dolaze u njihove škole, imaju poverenja u njih i uvek mogu da im se obrate za savet ili pomoć – rekao je Sekulović.

Glasajmo za Mitrovčanke – „Srbija u ritmu Evrope”

Inače, svečanosti su prisustvovali i učenici osnovnih škola iz Sremske Mitrovice, predstavnici Grada Sremska Mitrovica i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Dodeljeno više od dvadeset nagrada, pri čemu je četvrti razred najbolji. Na literarno – likovni konkurs “Osnovi bezbednosti dece”, za učenike prvog, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda osnovnih škola na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, stiglo je 514 radova – 405 likovnih i 109 literarnih radova.

Foto: MUP

Odlukom organizatora konkursa, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica, dodeljene su 23 nagrade, u tri uzrasne kategorije:

  • Prvi razred: pet nagrada
  • Četvrti i peti razred: deset nagrada
  • Šesti i sedmi razred: osam nagrada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here