Naslovna Srem Pećinci Poljoprivredni proizvođači iz Pećinaca posetili novosadski sajam

Poljoprivredni proizvođači iz Pećinaca posetili novosadski sajam

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Pećinačka lokalna samouprava u saradnji sa opštinskim Udruženjem poljoprivrednih proizvođača i Agencijom za razvoj opštine Pećinci, kao i svake godine organizovala je 23. maja za poljoprivredne proizvođaće sa teritorije pećinačke opštine besplatan odlazak na poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Ovogodišnji 89. Međunarodni poljoprivredni sajam otvorili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban, s obzirom da je ove godine Mađarska zemlja partner sajma.

Kako je rekao Nemanja Aleksić iz pećinačkog Udruženja, ove godine se preko 50 poljoprivrednih proizvođača iz pećinačke opštine prijavilo da besplatno ide na sajam, a najviše interesovanja pokazali su za sektor voćarstva, povrtarstva i za navodnjavanje kao jedini pravi odgovor na klimatske promene i sve veće suše.

Uglavnom je to bio fokus naših poljoprivrednih proizvođača. Takođe, na sajmu je bilo nekoliko prezentacija o upotrebi solarnih panela u poljoprivredi što ih posebno zainteresovalo – rekao nam je Aleksić, i dodao da je ovogodišnji poljoprivredni sajam akcenat stavio na osiguranje plodova i useva što je dodatno zainteresovalo naše članove.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu traje od 21. do 27. maja, a okupio je 1.100 izlagača iz Srbije i još 21 države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here