Naslovna Poljoprivreda Poljoprivrednici se nadaju dobrom rodu uljane repice!

Poljoprivrednici se nadaju dobrom rodu uljane repice!

PODELI
Foto: RTV

Uljana repica u fazi je nalivanja. Od setve do danas nije bilo povoljnih vremenskih uslova koji su išli na ruku usevu. Ipak, oni koji su je posejali i trudili se do danas nadaju se dobrom rodu.

Na leto krediti poljoprivrednicima za kupovinu oranica!

Ono što trenutno uljanoj repici na polju smeta jeste repičina pipa. Tretmani su odrađeni u proteklom periodu sa ciljem očuvanja useva u borbi sa sjajnikom. Kako je trenutno faza nalivanja repica neće pretrpeti značajne štete mišljenja su poljoprivrednika.

Površine pod uljanom repicom u šidskoj opštini usled nepovoljnijih vremenskih prilika su u značajnoj meri presejane. Podaci govore da bi na kraju kada se svede račun pod usevom moglo da ostane oko 60 odsto površina, dok je ostatak ponovo zasnovan drugim kulturama, najviše kukuruzom.

Otvoren 86. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu!

Iako sklop usled lošijeg vremena u startu nije bio na 40 odsto posejane površine, idealan repica se u erdevičkom kraju izborila sa tim. Nadanja poljoprivrednika su da će ipak rod biti dobar.

Drugu godinu je uljana repica u setvenoj strukturi kod našeg sagovornika i on je zadovoljan kulturom. Proizvodnja će se nastaviti bez većeg povećanja površina kako ne bi remetio plodored, ali će svakako zauzeti značajno mesto u njegovoj proizvodnoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here