Naslovna Srem RUSKA MAŠINERIJA KREĆE: Položen prvi kilometar brze pruge Stara Pazova – Inđija

RUSKA MAŠINERIJA KREĆE: Položen prvi kilometar brze pruge Stara Pazova – Inđija

PODELI
Foto: RŽD Internešnl

Počelo je polaganje gornjeg stroja koloseka za brzine do 200 km/č na deonici od sedam kilometara Stara Pazova – Inđija.

Ova deonica je deo pravca Stara Pazova – Novi Sad, gde „RŽD Internešnl“ izvodi radove u okviru Aneksa br. 3.2. za rekonstrukciju postojeće i izgradnju dvokolosečne železničke pruge. Ukupna dužina deonice je više od 40 kilometara.

Ovaj aneks predviđa izgradnju dvokolosečne železničke pruge, dva vijadukta, dve galerije, 19 mostova i nadvožnjaka/podvožnjaka, kao i 36 malih mostova. Pored toga će biti izgrađena i nova stanica Beška sa pothodnicima, biće rekonstruisane stanice Inđija, Sremski Karlovci i Petrovoradin sa pothodnicima, kao i stajalište Karlovački Vinogradi.

Radovi na deonici Stara Pazova – Inđija su otpočeli u martu 2018. godine. Već je izvedeno čišćenje terena, izgrađeni su prilazni putevi za građevinsku mehanizaciju, demontirani su stari koloseci i elementi kontaktne mreže, kao i spoljašnji SS uređaji. Izvode se radovi na izradi planuma, drenažnih kanala i propusta za odvod vode, drenaža i perona. Trenutno je na objektu angažovano više od 170 ljudi i 111 jedinica građevinske i železničke mehanizacije.

Rezultat realizacije projekta biće povećanje brzine na deonici Stara Pazova – Novi Sad do 200 km/č, povećanje kapaciteta pruge i nivoa bezbednosti saobraćaja. Vrednost ovog ugovora, koji je potpisan u novembru 2017. godine, iznosi oko 248 miliona američkih dolara. Završetak radova je planiran za 2021. godinu.

Pored toga, u okviru realizacije Aneksa br. 3.1. uz osnovni Ugovor „RŽD Internešnl“ nastavlja da izvodi aktivne radove na izgradnji dva velika objekta, kakvih nema u Srbiji — tunela Čortanovci i vijadukta od tri kilometra u plavnom delu Dunava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here