Naslovna Srem Sremska Mitrovica Položen temeljac za izgradnju nove škole u Sremskoj Mitrovici

Položen temeljac za izgradnju nove škole u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: Tanjug

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović položio je kamen temeljac za izgradnju novog objekta OŠ “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, položili su u petak kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici. Vrednost ukupnog projekta iznosi 300 miliona dinara, a za prvu fazu radova Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila je 63 miliona dinara, dok Grad Sremska Mitrovica učestvuje sa 18 miliona dinara.

Unapređenje i poboljšanje uslova školovanja u svim obrazovnim ustanovama u Vojvodini, jedan je od prioriteta vlade Vojvodine, istakao je predsednik Mirović na gradilištu gde je započeta izgradnja novog objekta osmogodišnje škole.

PROČITAJTE JOŠ: Ministar Nedimović o svom rodnom gradu: Sremska Mitrovica nekada predstonica Rimskog carstva, danas grad budućnosti

– Pokrajinska vlada, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Kancelarijom za javna ulaganja, u protekle dve i po godine izdvojila je značajna sredstva za rekonstrukciju škola i domova učenika širom Vojvodine, i napravila velike pomake u toj oblasti.

Rezultati tog koodinisanog rada su već sada vidljivi.- rekao je Mirović i dodao da će se izdvojiti još značajnija sredstva u te svrhe, kako bi sva deca u Vojvodini išla u dobre škole.

On je podsetio da je Pokrajinska vlada u proteklom periodu finansirala i značajne projekte iz oblasti saobraćaja, vodosnabdevanja i zaštite voda na teritoriji grada Sremske Mitrovice, te najavio da će iz pokrajinskog budžeta biti obezbeđena sredstva i za drugu, odnosno poslednju fazu radova na izgradnji OŠ „Jovan Popović“, koja se odnosi na samu završnicu opremanja škole.

Osnovna škola koju trenutno pohađa 830 učenika, najbrojnija je sa decom na području ovog grada, a objekat u kojem se trenutno izvodi nastava izgrađen je šezdesetih godina prošlog veka i u veoma je lošem stanju.

– Nakon nove izgrađene škole u Mačvanskoj Mitrovici, Grad je krenuo u realizaciju još jednog obrazovanog objekta, sa ciljom da bi naša deca i nastavnici imali bolje uslove za rad. –naglasio je gardonačelnik Sanader i dodao da očekuje da nova zgrada đacima bude na raspolaganju početkom 2020. godine.

KAPACITET 1 000 UČENIKA

Zgrada nove škole imaće 17 učionica i nekoliko kabineta, kao i kuhinju, trpezariju, a kapacitet će joj biti do 1 000 učenika. Fiskulturna sala koja je u sklopu škole vremenom će biti rekonstruisana i tunelom povezana sa novim objektom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here