Naslovna Srbija Pomeranje rokova za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti

Pomeranje rokova za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih mesec dana u Vranju i Nišu  početi gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u sedam gradova u Srbiji. Različite rokove za početak izgradnje stanova u nekoliko navrata davali su predsednik, premijerka Ana Brnabić, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, a svi su probijeni. Izgradnja je trebalo da počne „na proleće“, pa u avgustu, pa u septembru.

Vučić je danas, nakon sastanaka s premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima, rekao da će do 1. maja sledeće godine u sedam gradova u Srbiji krenuti najavljena izgradnja. Rekao je i da je za stanove zainteresovano i prijavljeno 23.423 pripadnika snaga bezbednosti, uključujući i one koji nemaju adekvatan smeštaj.

„U narednih mesec dana počinje gradnja u Vranju i Nišu, a posle toga u Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici, pa onda Novi Sad i Beograd. Do 1. maja u sedam gradova u Srbiji

„Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije“

Predsednik Vučić je najavio i projekat „Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije“, koji je dogovoren na sastanku sa premijerkom, i precizirao je da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo 2019, 2020 i 2021.

Vucić je rekao da će taj novac biti uložen u sve tipove zdravstvenih ustanova.

Kako je rečeno, oko 235 miliona evra ide u opšte bolnice, oko 430 miliona u kliničke centre, 54 dodatna miliona evra namenjena su Tiršovoj 2, još 100 miliona u 11 klinika i oko 200 miliona u domove zdravlja.

kreće izgradnja“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, plan je da stanovi budu gotovi do 2020. godine. Prva faza, kako je dodao, predviđa izgradnju 8.086 stanova. Stanova će biti i u drugim gradovima – Leskovcu, Čačku, Kruševcu, Požarevcu, Valjevu, Prokuplju, Prijepolju, poručio je Vučić.

On je najavio da su u pitanju atraktivne lokacije, a da će oni koji imaju pravo na stanove dobiti niže cene i dodatne subvencije u gradovima u koje ne spadaju Beograd, Niš i Novi Sad.. U nekim od gradova će, prema Vučićevim rečima, cena kvadratnog metra za ove stanove biti 300 do 350 evra.

IZVORInsajder
Prethodna vestZavršen 55. Festival muzičkih društava Vojvodine
Sledeća vestDanijela već devet godina u budnoj komi, a ćerka Marija uvek ima istu želju za svoj rođendan

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here