Naslovna Dogadjaj Pomoć Fondacije Divac za opštine pogođene migrantskom krizom

Pomoć Fondacije Divac za opštine pogođene migrantskom krizom

PODELI
Foto: dnevnik

Na konkursu “Možemo i mi” koji treću godinu za redom organizuje Fondacija “Ana i Vlade Divac” izabran je 21 projekat u Somboru, Šidu i Obrenovcu.

Projekti podržavaju rešavanje svakodnevnih problema i potreba ovih opština, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između lokalnog stanovništva i migranata. Samo u Somboru podržano je osam projekata u ukupnoj vrednosti od 3,1 milion dinara.

Ivana Živanović iz Fondacija “Ana i Vlade Divac” kaže da im je drago što mogu da podrže 21 lokalni projekat u opštinama koje su pogođene migrantskom krizom.

  • Projekti će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiće migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici – kaže Živanović. – Lokalne inicijative organizovaće različite kreativne i likovne radionice, pozorišne predstave, sportske radionice, ekološke akcije, izlete i maskenbale za decu na kojima mogu da učestvuju svi građani ovih opština.

Živanović je dodala da je solidarnost jedna od ključnih vrednosti koje ova Fondacija neguje i promoviše.

U okviru projekata, Fondacija “Ana i Vlade Divac” sa lokalnim partnerima organizovaće i festivale solidarnosti- manifestacije na kojima će se podsticati inkluzija među građanima, ali i predstaviti rezultati sprovedenih aktivnosti.

Organizacije i neformalne grupe čiji će projekti biti podržani u Somboru su: Crveni krst Sombor, UG “Bodrog” Bački Monoštor, NVO “Ženska alternativa”, Udruženje ljubietelja konja “Zapadna Bačka” Sombor, UŽ “Staparska ruža”, UG “Duga” i neformalne gruše “Aktivator” i Studio “Vinsent”.

Projekat “Podrška stanovništvu i zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji” realizuje Fondacija “Ana i Vlade Divac” treću godinu za redom uz podršku Fondacije za otvoreno društvo (Open Society Foundations). U okviru projekata, u prethodnom periodu podržano je 39 projekata u Šidu, Somboru, Obrenovcu, Preševu i Subotici, u ukupnom iznosu od 140.000 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here