Naslovna Srem Stara Pazova POMOĆ IZBEGLICAMA IZ BIH I HRVATSKE: 38 paketa građevinskog materijala porodicama u...

POMOĆ IZBEGLICAMA IZ BIH I HRVATSKE: 38 paketa građevinskog materijala porodicama u Staroj Pazovi

PODELI

Ugovori o dodeli 38 paketa građevinskog materijala uručeni su danas u Staroj Pazovi izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa prebivalištem na teritoriji te opštine.

Pomoć je dodeljena u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Srbiji, a vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi maksimalnih 9.000 evra.

Sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija.

Pomoćnik komesara Ivan Gerginov naglasio je da je Opština Stara Pazova jedna od onih u kojima se veoma ozbiljno radi na stambenom zbrinjavanju izbeglica.

– U ovom trenutku, u Staroj Pazovi gradi se 169 stambenih jedinica, dok se useljenje u 30 novoizgrađenih stanova u Golubincima očekuje u najskorije vreme, naglasio je Gerginov.

FOTO: PROFMEDIA

Uručenju ugovora prisustvovali su i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, direktor pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Čutilo, šef Odeljenja za demokratiju Misije OEBS u Srbiji Džon Klejton, regionalni koordinator za izbeglice i migracije Ambasade SAD Tim Svet, predstavnica Visokog komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija Jadranka Marić, PR Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Jelena Tomić.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here