Naslovna Dogadjaj Pomoć izbegličkim porodicama u Sremskoj Mitrovici

Pomoć izbegličkim porodicama u Sremskoj Mitrovici

PODELI

U okviru Regionalnog stambenog programa još 14 izbegličkih porodica sa prebivalištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica dobilo je pomoć za rešavanje stambenih potreba. U okviru ovog programa predviđena su sredstva u iznosu od 11,5 hiljada evra po porodici, a za kupovinu seoskih kuća i građevinskog materijala.

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas su potpisani ugovor između lokalne samouprave i 14 izbegličkih porodica, koje žive na teritoriji grada o dodeli sredstava namenjenih za kupovinu seoske kuće i građevinskog materijala za adaptaciju istih. Jedna od potpisnica ugovora je i Ranka Bogdanović koja nije krila zadovoljstvo što će posle više od dve decenije konačno trajno rešiti stambeno pitanje.

Donator sredstava za kupovinu kuća i građevinskog materijala u okviru Regionalnog stambenog programa je Svetska banka, a ista su namenjena za izbegla lica sa teritorije Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prema rečima gradonačelnice Sremske Mitrovice Svetlane Milovanović, lokalna samouprava na čijem je čelu uvek je tu da pruži pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Regionalni stambeni projekat ima za cilj trajno rešavanje stambenih pitanja izbeglih i raseljenih lica, nastalih nakon sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991.-1995. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here