Naslovna Srem Ruma Pomoć za šest porodica u Kraljevcima

Pomoć za šest porodica u Kraljevcima

PODELI

Kao i u slučaju olujnog vetra koji je u septembru 2017. godine pogodio nekoliko naseljenih mesta Opštine Ruma ili u slučaju velike štete na poljoprivrednim usevima iz juna 2016. godine, Opština Ruma je još jednom pokazala odgovoran odnos prema svojim građanima. Na LVIII sednici Veća usvojen je zahtev za dodelu novčane pomoći građanima radi saniranja posledica elementarne nepogode(poplava) koja je pogodila Kraljevce 21. maja 2018. godine.

Komisija je izdvojila šest najugroženijih porodica i za njih je izdvojeno ukupno 240.000 dinara, kazao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

“To nisu sredstva koja će rešiti životne probleme, ali svakako pokazuju odgovoran i solidaran odnos lokalne samouprave prema građanima. Opština Ruma se uvek trudi u ovakvim neželjenim situacijama da pomogne koliko može. To ćemo činiti i dalje, međutim, svesni su i ljudi da ne možemo nadoknaditi štetu u iznosu od 100 odsto, ali verujemo da je svaka pomoć značajna”, rekao je Mančić.

Domaćinstvo Vojislava Čestića je za sanaciju štete dobilo 60.000 dinara. Pomoć od po 45.000 dinara su dobili Nenad Vilotić i Predrag Vilotić, koji su na istoj adresi, ali je reč o različitim domaćinstvima. Gordana Vilotić, Dragomir Lončar i Slobodan Milovanović su za sanaciju dela štete nastale u poplavi dobili po 30.000. dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here