Naslovna Hronika Ponovljeno suđenje za ubistvo tasta u Kovilju

Ponovljeno suđenje za ubistvo tasta u Kovilju

PODELI
Foto: Free Images

KOVILJ – U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo ponovljeno suđenje S.P (32) okrivljenom za ubistvo tasta J. B (61) koje se dogodilo 6. maja 2019. godine u Kovilju u porodičnoj kući ubijenog.

Nakon ukidanja presude iz aprila ove godine na današnjem glavnom pretresu saslušana je supruga pokojnog oštećenog O.B koja je kao posebno osetljiv svedok saslušana iz skrin sobe bez prisustva javnosti nakon otvaranja dokaznog postupka.

Predsednica veća sudija Ivana Josifović zakazala je nastavak suđenja za 25. i 30. mart naredne godine kada se očekuje analiza dopunskog nalaza kombinovanog sudskomedicinskog i trasološkog veštačenja kao i iznošenje završnih reči i kraj suđenja.

Takođe, sudsko veće je prihvatilo da se pribavi medicinska dokumentacija za okrivljenog i pokojnog oštećenog, kao i informacija o ranije osuđivanosti okrivljenog koji je u prethodnom postupku osuđen na 19 godina zatvora.

Podsetimo, ubistvo J.B dogodilo se 6. maja 2019. godine 45 minuta posle ponoći u ulici Proleterskoj 20 ispred kuće u kojoj je ubijeni živeo sa porodicom, a samom zločinu prisustvovale su supruga i maloletna unuka oštećenog, a u trenutku ubistva okrivljeni je imao 2,47 promila alkohola u organizmu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here