Naslovna Dogadjaj Ponovo medalje na državnom prvenstvu u grupnim vežbama

Ponovo medalje na državnom prvenstvu u grupnim vežbama

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Svilajnac – Klub ritmičke gimnastike „Sirijus 022” ove godine ostvario je sjajne rezultate na Prvenstvu Srbije – B program grupnih vežbi. U okviru Gimnastičkog Saveza Srbije, prošlog vikenda u Svilajncu, održano je državno prvenstvo na kojem su naše ritmičarke takmičile i ponovo ostvarile sjajne rezultate. U konkurenciji od 17 klubova iz Srbije naše devojčice su na pobedničkom postolju:

– U kategoriji mlađih pionirki, devojčice rođene 2011 godine osvajaju srebrno odličje (Ristić Emilija, Prokić Ana, Vladisavljević Iva, Inaišvili Iva i Janković Anđela).
– U kategoriji pionirki, uzrasta 2009 i 2010 imali smo dve ekipe. Starije pionirke osvojile su bronzanu medalju (Milošević Anđela, Pevac Nastasia, Popadić Nađa i Palinkaš Branislava). Naša druga ekipa u ovoj kategoriji osvojila je peto mesto (Umetić Nađa, Vladisavljević Una, Sarić Nevena, Markoš Anja i Guslov Mila).
– U kategoriji kadetkinja rođenih 2007 i 2008 godine, u konkurenciji vežbi sa obručem naše dame ostvaruju najzapaženiji rezultat i zlatnu medalju (Živanić Maša, Mićić Nikolina, Lučić Ivana i Grbić Katarina).

U Srbiji danas postoji 30 registrovanih klubova u Gimnastičkom savezu. Klub Sirijus osnovan je 2015 godine i brzo se uvrsto u društvo najuspešnijih. Škola ritmičke gimnastike – C program broji oko 100 devojčica koje takođe takmiče, putuju i ostvaruju zapažene rezultate. Najupornije i najvrednije devojčice prelaze iz C programa u B program, i tako svoje sposobnosti podižu na viši nivo.

Napredak i razvoj ovog sporta u Sremskoj Mitrovici pokrenula je Maja Rohalj, profesof fizičke kulture i vaspitanja.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here