Naslovna Srem Irig Ponovo radi laboratorija u DZ “Irig“

Ponovo radi laboratorija u DZ “Irig“

PODELI

Od 9. avgusta u laboratoriji Doma zdravlja „Irig“ ponovo su moguće biohemijske analize krvi.

Dotrajali aparat za biohemijske analize krvi koji je posedovao Dom zdravlja instaliran je pre deset godina, a ovlašćeni serviser je najavio prošle godine da više nema mogućnosti za dalje popravke. Kada je došlo do njegovog kvara u julu ove godine, stanovnici iriške opštine su bili primorani da ovaj tip analiza vrše u rumskom Domu zdravlja ili privatno, i tako gube vreme i novac. Dr Biljana Milošević, direktorka iriškog Doma zdravlja, brzo je reagovala i obratila se za pomoć lokalnoj samoupravi. Opština Irig je u kratkom roku rešila ovaj problem obezbedivši kompletna sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara za kupovinu novog aparata.
Mi u proseku dnevno imamo 30 do 40 pacijenata, a novi aparat je veoma kvalitetan i imamo potrebnu servisnu podršku. Ranije, sa starim aparatom, dešavali su nam se zastoji u radu laboratorije. Sada smo kompletno opremljeni za ono što je nama potrebno, a možda bismo mogli u budućnosti da povećamo broj analiza – kaže Ivan Opačić, medicinski biohemičar iz DZ „Irig“.
On dodaje da je u Vrdniku nabavljen i informacioni sistem putem kojeg će rezultati analize biti elektronski poslati istog dana u popodnevnim satima, tako da njihovi pacijenti više ne moraju dolaziti po njih u Irig.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here