Naslovna Turizam Ponuda Žablja na Sajmu turizma u Ljubljani: Od meda i sira do...

Ponuda Žablja na Sajmu turizma u Ljubljani: Od meda i sira do golfa

PODELI
Foto: dnevnik

ŽABALJ: Međunarodni sajam turizma „Alpe Adria“, 31. po redu, održan je od 29. januara do 1. februara u Ljubljani. Turistička organizacija opštine Žabalj predstavila je svoju ponudu, u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine, zajedno sa još nekoliko suizlagača i to iz Novog Sada, Subotice, Sombora, Šida, Stare Pazove, Iriga, Vršca i Bačke Palanke.

Zajedno sa njima su i gosti iz Privredne komore Vojvodine, Novosadskog sajma, Klastera „Deliblatska peščara“ i na taj način zajedno predstavljaju celokupnu turističku ponudu AP Vojvodine na najvećem sajmu turizma u Sloveniji.

Opština Žabalj na ovom sajmu tradicionalno predstavlja svoju ponudu već desetak godina. Direktorka Turističke organizacije opštine Žabalj Marija Čupić naglasila je koja su to žabaljska bogatstva.

  • Naši napori da se predstavimo na ovom tržištu su urodili plodom, s obzirom na to da mnogo ljudi iz Slovenije dolazi u opštinu Žabalj, što individualno, što u okviru grupnih dolazaka. Predstavljamo projekat „Put sira i meda“, a sa nama su predstavnici Poljoprivrednog gazdinstva Radišić, koje je od nedavno brendiralo svoje proizvode pod nazivom „Farmer“. Tu su i predstavnici Poljoprivrednog gazdinstva Pinjić, koje proizvodi med – kazala je Čupićeva.

Osim hrane potencijalne goste su informisali i o kulturnoj ponudi ističući značajne spomenike, muzeje i manifestacije, a takođe su se potrudili da ojačaju saradnju sa slovenačkim golferima i da ih podstaknu da u što većem broju dolaze da igraju u Žablju.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posetio je ljubljanski sajam, gde je u razgovoru sa slovenačkim ministrom za privredni razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom ocenio da odlični sveukupni odnosi Srbije i Slovenije daju osnovu za dobru privrednu saradnju.

  • Želimo da unapredimo saradnju, posebno u oblasti turizma, poljoprivrede i prehrambene industrije i to u oba pravca. Saradnja Srbije i Slovenije raste iz godine u godinu, a vojvođanska privreda toj saradnji daje značajan doprinos – rekao je Milićević.

Ponuda na sajmu fokusirana je na turiste koji preferiraju aktivan odmor, šetanje, vožnju bicikla i ljubitelje adrenalinskih sportova. Ove godine učestvovalo je više od 300 izlagača iz preko 20 zemalja i oko 25.000 posetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here