Naslovna Srem Pored ljubavi, nemačkim ovčarima potrebni kvalitetan trening i obuka

Pored ljubavi, nemačkim ovčarima potrebni kvalitetan trening i obuka

PODELI
Foto: istock

SREMSKA MITROVICA – Prijateljstvo čoveka i psa traje već 15.000 godina. Da je pas čovekov najbolji prijatelj potvrđuje nam Dragan Mihajlović iz Sremske Mitrovice koji godinama gaji i trenira nemačke ovčare, a njegovi psi svojim kvalitetom ističu se na takmičenjima širom sveta.

Dragan Mihajlović iz Sremske Mitrovice godinama gaji i trenira nemačke ovčare. U svetskim okvirima ljubitelja ove vrste pasa, Draganovi psi se kotiraju izuzetno visoko, a neki su stigli čak do Amerike. Ipak, ono što Dragana motiviše da se bavi ovim poslom jeste višedecenijska ljubav prema ovim psima.

Ljubav prema ovčarima razvila se u porodici Mihajlović. Dragan je ljubav preneo i na suprugu i na desetogodišnju ćerku, koja ga od malih nogu prati na takmičenjima. Za njih su psi deo porodice, a prema rečima Draganove supruge, on brigu o njima svhata izuzetno ozbiljno.

Sem ljubavi prema psima, ono što im je neophodno jeste kvalitetan trening i obuka, a upravo to je ono što Draganove pse ističe od svih drugih. To potvrđuju visokokvalitetni rodovnici, ali i medalje i pehari.

Prema Draganovim rečima, on je jedan srećan čovek, jer radi ono što voli, kako kući tako i na poslu. Dragan Mihajlović zaposlen je u Kazneno popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici gde se brine i obučava specijalne pse koji pomažu u policijskim istragama. Kada dođe sa posla, društvo mu pravi Tara, mlada nemačka ovčarka, stara 14 meseci, koja će uskoro zasnovati svoje prvo leglo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here