Naslovna Srem Ruma Pored vrtića u Putincima novi objekat i u Rumi

Pored vrtića u Putincima novi objekat i u Rumi

PODELI

Opština Ruma je na pragu rešenja problema liste čekanja za upis dece u vrtiće. Odluka Opštine Ruma da od ove godine vrtić bude besplatan za svu decu, doprinela je i porastu interesovanja roditelja da svoju decu upišu u Ustanovu za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Poletarac”, pa se tako trenutno na listi čekanja nalazi 130-oro mališana. Opština Ruma apeluje na roditelje da budu strpljivi, jer lokalna samouprava ulaže maksimalne napore da proširi postojeće kapacitete u našim vrtićima.

Do razrešenja problema bi moglo doći već početkom septembra. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić juče je izjavio da je, pored poodmaklih radova na izgradnji vrtića u Putincima, pronađena i lokacija za novi objekat u samom gradu, gde bi se do početka školske godine moglo formirati četiri ili pet vrtićkih grupa.

“Radovi na izgradnji vrtića u Putincima se odvijaju planiranom dinamikom. Očekujemo vrlo brzo završetak svih građevinskih, molersko – farbarskih radova, nakon čega krećemo i sa opremanjem vrtića. Ista situacija je i sa vrtićem “Centar” u Rumi, gde su radovi uveliko u toku. Ono što je važno napomenuti je da smo odlučili da prostor kod rumskog Doma zdravlja, u kome se trenutno nalazi JKP “Parking i infrastruktura”, preuredimo i tu oformimo novi vrtić”, rekao je Mančić.

Prostor bivše “Direkcija za izgradnju Rume”, a sadašnjeg JKP “Parking i infrastruktura” je kvalitetan i pogodan da se u njemu oformi vrtić, ističe Mančić i dodaje da će lokalna samouprava nastojati da iskoristi ostatak jula i avgust da opremi taj prostor u kome je planiran boravak četiri ili pet grupa.

“Nadamo se da ćemo nova dva vrtića otvoriti do 1. septembra. U dve grupe u Putincima biće smešteno 50-oro dece, a deca iz Žarkovca, Putinaca i Donjih Petrovaca će preći u novi vrtić pri putinačkoj osnovnoj školi i na taj način će se osloboditi pojedina mesta u gradu. Kada tome pridodamo i novi vrtić kod Doma zdravlja, verujem da ćemo zbrinuti oko stotinak dece sa liste čekanja”, naglasio je Mančić i dodao da do izgradnje druge faze vrtića “Kockica” Opština Ruma na ovaj način pokušava da reši problem liste čekanja.

“Želimo da upišemo svu decu, da više ne bude liste čekanja i mislim da ćemo već 1. septembra imati 100 dece više upisanih u vrtiće nego sada”, zaključio je prvi čovek rumske opštine.

Što se tiče JKP “Parking i infrastruktura” ono će biti izmešteno na drugu lokaciju u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here