Naslovna Dogadjaj PORODICA TRAGIČNO NASTRADALIH ĆIRIĆA : Molimo se za život devojčice

PORODICA TRAGIČNO NASTRADALIH ĆIRIĆA : Molimo se za život devojčice

PODELI
Foto: vecernje novosti

Vojin Ćirić (77) stradao na mestu, a desetogodišnja D. Ć. ima hematom na mozgu i od saobraćajne nezgode nalazi se u komi.

DAN nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj je na mestu poginuo Vojin Ćirić (77) iz Inđije, a njegova desetogodišnja unuka D. Ć. zadobila teške telesne povrede, u porodičnom domu Ćirića vladaju muk i neizvesnost. Lekari u Dečjoj bolnici u Novom Sadu i dalje čine sve kako bi se zdravstveno stanje devojčici poboljšalo. Ona se i dalje nalazi u komi, nakon što je vozač “audija” Vladimir P. (32) neprilagođenom brzinom prošao semafor “na crveno” i direktno udario u “reno klio” u kojem su bili deda i unuka.

Vozač “audija” biće saslušan u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, a do tada će stići rezultati analize krvi – s koliko promila alkohola je izazvao ovaj sudar.

Niko u porodici Ćirić nije mogao da nasluti kakva tragedija će ih zadesiti. Kao što je i ranije praktikovao, deda je stavio unuku u auto da je odveze kod snajinih roditelja, kako bi devojčica neko vreme boravila tamo.

– Vojin je 40 godina vozio kamion, bio profesionalni vozač, koji nikada nije imao nijedan saobraćajni prekršaj. Uvek se strogo pridržavao saobraćajnih propisa. A čovek nastradao u saobraćaju ni kriv, ni dužan – priča jedna od komšinica iz Ulice Starca Vujadina, koja je upravo izašla iz kuće ove porodice.

Na sredini dvorišta dug sto, oko njega stolice. Ljudi dolaze, odlaze, izjavljuju saučešće porodici. Vojinova ćerka Radmila i njen suprug Zoran primaju saučešće, dok se njen brat i devojčicin otac Radovan nalazi u bolnici.

– Ono što znamo je da je mala u komi, ima hematom na mozgu. Posle skenera znaće se detaljnije, ali situacija je veoma kritična. Znamo da je u pravim rukama, rukama lekara, očekujemo da joj bude bolje i molimo se za nju – priča rodbina porodice Ćirić, dodajući da, i pored toga što se spremaju za sahranu, samo brinu o devojčicinom stanju.

U OŠ “Dušan Jerković” gde desetogodišnjakinja od ove školske godine pohađa četvrti razred, njeni drugari iz razreda i škole pružaju joj punu podršku i nadaju se njenom brzom povratku u školsku klupu.

ČEKAJU DA PREUZMU TELO

TELO Vojina od nedelje nalazi se na Institutu sudske medicine u Novom Sadu. Porodica nastradalog čoveka još ne zna kada će moći da ga preuzme, kažu Ćirićevi bliski prijatelji. Postoji mogućnost da se sahrana održi u utorak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here