Naslovna Srem Fruška gora Posađeno 28.000 sadnica hrasta na Fruškoj gori

Posađeno 28.000 sadnica hrasta na Fruškoj gori

PODELI

Od početka velike Akcije pošumljavanja, koju je organizovao Nacionalni park Fruška gora (NPFG), za osam dana posađeno je 28.000 sadnica hrasta na 11 hektara, na dva lokaliteta na Fruškoj gori, saopštio je NPFG.

Akcija je počela 15. novembra, povodom obeležavanja 60 godina od proglašenja prvog Nacionalnog parka u Srbiji, sadnjom 60.000 novih sadnica.

“Akcija obeležavanja jubileja ’60 godina-60.000 sadnica’ trajaće svakodnevno dok se ne posadi svih 60.000 sadnica na sva tri planirana lokaliteta”, saopšteno je iz NPFG.

JPFG zahvaljuje za podršku, doprinos i učešće svim građanima, pojedincima i organizacijama, medijima i društveno odgovornim kompanijama koji su prepoznali ekološki i društveni značaj te akcije.

“Primarni cilj akcije je povećanje opšte pošumljenosti Srbije i što kvalitetniji “život generacija koje dolaze”, navode u tom Nacionalnom parku.

Pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u akciji, čim epidemiološka situacija u državi to ponovo dozvoli, a u međuvremenu da prate dinamiku realizacije putem zvaničnog sajta i društvenih mreža.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here