Naslovna Dogadjaj Posadi svoj hlad

Posadi svoj hlad

PODELI
Foto: dnevnik

Opština Pećinci priključila se akciji “Posadi svoj hlad”, a u Karlovčiću je danas organizovana podela besplatnih sadnica belog jasena zainteresovanim građanima. Kako nam je rekao Milan Stepanović odbornik Skupštine Opštine Pećinci, u akciji je podeljeno 100 komada dvogodišnjih sadnica belog jasena, uz uputstvo za sadnju, a jedna osoba je mogla da dobije samo jednu sadnicu.

“Danas, tačno u podne u celoj Srbiji podeljene su besplatne sadnice belog jasena građanima naše zemlje, a sve sa ciljem da naša Srbija bude još zelenija i zdravija. Drago mi je da su i građani pećinačke opštine pokazali interesovanje za ovu akciju i da će posaditi svoj hlad u svom dvorištu za sebe i svoju porodicu,kao i da će ovim svojim malim delom učiniti veliki korak ka ozeljenjavanju svog mesta” – izjavio je Stepanović, i dodao da su sadnice obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije “Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je NVO Zeleni Razvojni Centar partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here