Naslovna Srem Sremska Mitrovica Poseta načelnice GU za obrazovanje vrtićima u sklopu Dečje nedelje

Poseta načelnice GU za obrazovanje vrtićima u sklopu Dečje nedelje

PODELI

Dečja nedelja se ove godine održava pod sloganom: Gradimo mostove među generacijama na radost svakog deteta. Tokom ove manifestacije nadležni iz Gradske uprave za obrazovanje posetili su vrtiće.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Predškolska ustanova „Pčelica“ tokom cele Dečje nedelje organizovala je niz manifestacija u svim svojim objektima. Objekat “Lane” u Mačvanskoj Mitrovici, tim povodom, posetila je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac sa saradnicima. Tom prilikom se družila sa decom i poklonila im prigodne poklone.

Mirjana Pijevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje istakla je tokom posete:

-Ovo je prilika kada se skreće pažnja javnosti na prava deteta, na njihov zdrav razvoj, kako u porodici, tako i u društvu i lokalnoj zajednici. Sva deca imaju pravo na zdravo odrastanje, zdravo detinjstvo i okruženje. Slogan ovogodišnje Dečje nedelje je: Gradimo mostove među generacijama na radost svakog deteta. Mi kao odrasli, kao Uprava za obrazovanje posetili smo ovaj objekat u Mačvanskoj Mitrovici i na radost sve dece podelili im igračke.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Osnovni koncept Programa Dečje nedelje zasnovan je na konceptu prava deteta, koji se konstanstno unapređuje. Tema i programske aktivnosti Dečje nedelje se zasnivaju na relevantnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima i propisima, koje poštuje i Predškolska ustanova „Pčelica“organizujući svake godine u okviru Dečje nedelje niz aktivnosti. U toj ustanovi ističu dobru saradnju sa Gradskom upravom.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Zahvaljujem se Gradskoj upravi za obrazovanje koja naše mališane svake godine obraduje prigodnim poklonima. Ove godine smo došli da vidimo kako to izgleda u Mačvanskoj Mitrovici, a mi smo kao i svake godine imali niz aktivnosti u svim našim objektima. U ponedeljak smo krenuli sa Malom olimpijadom na Atletskom stadionu, zatim tu su maskenbali, Pokaži šta znaš, Deca deci, starije grupe mlađoj deci, vaspitači deci poklanjaju pozorišne predstave, a tu je i Najtorta. Uglavnom petkom, kuvarice naprave tortu svoj deci u svakom objektu i tu bude žurka“, izjavila je Miroslava Ilijić, direktor Predškolske ustanove „Pčelica“.

Dečja nedelja je, kad je reč o organizaciji, okupila sve od vrtića, preko škola, do ustanova kulture i udruženja građana. Kao manifestacija posvećena deci, omiljena je među mlađom populacijom, a i ove godine su ostvareni svi njeni ciljevi.

Opšti ciljevi Dečje nedelje su:

• skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece;
• ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece, i ostvarivanju njihovih prava;
• prezentacija do sada postignutih rezultata;
• ukazivanje na primere dobre prakse i probleme u ostvarivanju prava dece;
• podsticanje intersektorske saradnje u stvaranju uslova za poštovanje prava, i optimalni razvoj svakog deteta;
• promocija aktivnog učešća dece u donošenju odluka koje se njih tiču;
• pokretanje inicijativa i novih akcija koje doprinose poboljšanju položaja dece u Republici Srbiji, i ostvarivanju njihovih prava.

shared via sirmiuminfo.rs image share

shared via sirmiuminfo.rs image share

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here