Naslovna Vojvodina POSETILI SMO NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI: Završava se prva faza stanova u...

POSETILI SMO NAJVEĆE GRADILIŠTE U SRBIJI: Završava se prva faza stanova u Jugovićevu, a uskoro kreće i nova, stižu megamarket i restoran

PODELI
Foto: nsuzivo

Druga faza radova u naselju Jugovićevo, odnosno 9 novih zgrada, prilazni putevi i parterno uređenje privode se kraju, a uskoro bi trebalo da krene i treće faza, nakon koje će ovo naselje dobiti svoj prvi megamarket i restoran. Pored toga ubrzano teku radovi na pripremi terena za izgradnju atletskog stadiona i atletske dvorane.

Naš reporter posetio je ovo najveće gradilište u Srbiji i uverio se da sve vrvi od radnika. Radi se na asflatiranju međublokovskih ulica, postavlja se mobilijar, a uskoro bi trebalo da počne i postavljanje dečjih igrališta i terena. Uporedo se radi i na rasveti i izgradnji pešačkih i biciklističkih staza, kao i parking mesta. Ispred postojećih zgrada u ulicama Aleksandara Benjaka, Draška Ređepa i Olge Hadžić, počelo je postavljanje novog pojasa zelenila.

U prvoj fazi projekta grade se 1.972 stana u 12 zgrada, 3 zgrade su već useljenje, dok je ostalih 9 u završnoj fazi izgradnje, s a useljenje se očekuje do kraja godine. Do sada je ispred tri zgrade izgrađeno 6 saobraćajnica od 1.314m, koje će osvetljavati 57 stubova javne rasvete.  Već je u funckiji  610 parking mesta za stanovnike prve tri lamele.  Zavšreno je 1.807m pešačkih i 314m biciklističkih staza.

Uskoro kreće i druga faza gradnje objekata u ovom naselju, u pitanju su 4 zgrade koje će se nalaziti u centralnom delu naselja uz ulicu Aleksandra Benjaka.

Na ovom mestu nalaze se već objekti čija je gradnja počela pre više od decenije. Ti objekti biće uklonjeni i na tom mestu gradiće se 4 nova poslovno-stambena objekta. Ono što izdvaja ove 4 zgrade od ostalih 12 je to što će one u prizemlju imati prostor za poslovanje i komercijalne sadržaje na oko 2.000 kvadrata. Informacija koja možda najviše zanima stanare ovog naselja je to što će se u jednom od lokala nalaziti i supermarket.

Nove 4 zgrade koje će se graditi na mestu ruševina starih objekata sa početka veka imaće 4 i 7 spratova, a u prizemlju će se nalaziti prostori za poslovanje.

Kao što smo već pisali, ukupna veličina poslovnog prostora je 2.000 kvadrata. Osim marketa za sada se zna i sudbina još jednog lokala jer su u uslovima za gradnju napisani posebni zahtevi.

Naime u projektu se traži da se izradi poseban odžak za pica peć pa se pretpostavlja da će se u jednom od lokala nalaziti kafić i restoran. Ovo je dobra vest za stanare ovog novoizgrađenog naselja, jer će u vrlo bliskoj budućnosti dobiti mesto za kupovinu, ali i za opuštanje. Novu fazu radova gradiće preduzeće BEST Gradnja.

U bloku između Ulice Aleksanda Benjaka i Ulice Draška Ređepa planirana je gradnja osnovne škole i predškolske ustanove, jer će zbog priliva velikog broja stanovnika biti potrebe za ovim ustanovama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here