Naslovna Posao Poskupljenje putarine uskoro: Plaćanje i na mostu i na ćupriji

Poskupljenje putarine uskoro: Plaćanje i na mostu i na ćupriji


Poskupljenje putarine u Srbiji izvesno je, s obzirom na to da je srpska Vlada dala saglasnost za na odluku o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina), što je redovan postupak usklađivanja sa stopom inflacije.

Kako se na sajtu Vlade navodi usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 odsto i u skladu je sa rastom cena na malo – inflacijom, pa se tako za vozila IA kategorije cena putarine za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograda-Čačak usklađuje za 10 dinara, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograda-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za ostale kategorije vozila.

Podsećamo, da će ponovo poskupeti putarina u Srbiji najavio je sredinom novembra prošle godine v.d. direktora “Putevi Srbije” rekavši da će poskupljenje biti za 5-6 odsto i da će predložiti Vladi Srbije da usvoji korekciju cena. Tom prilikom najavljena je i naplata putarine kamionima na Ibarskoj magistrali.

Nakon toga je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, u januaru rekao da neće biti poskupljenja putarine u 2021. godini. Međutim, puj, pike – ne važi.

Putarina u Srbiji je poskupela za 12 odsto u junu 2019. godine, a korekcija cena (poskupljenje) je prethodno izvršena u i januaru 2017. godine i to za 10 odsto.

IZVORdaljine
Prethodna vestU Sremu u toku zimska rezidba, lešnik tražen, ali ga je teško podići
Sledeća vestKrivična prijava zbog krađe frižidera u Inđiji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here