Naslovna Hronika POSLE BRUTALNE TUČE VRŠNJAKA Oglasila se direktorka škole: Zna se koji su...

POSLE BRUTALNE TUČE VRŠNJAKA Oglasila se direktorka škole: Zna se koji su dalji koraci

Foto: rtv

U OŠ “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak 4. oktobra jedan dečak (13), učenik osmog razreda najpre je pretukao jednog vršnjaka ispred prodavnice u neposrednoj blizini škole tokom velikog odmora u poslepodnevnoj smeni, da bi potom još dvojicu tukao u hodniku škole, pred kamerama!

O celom slučaju obavešten je MUP, nadležno tužilaštvo, i Ministarstvo prosvete.

Dragana Sretenović, direktorka OŠ “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici je potvrdila da se ovaj incident desio i navela da je povodom tog slučaja škola preduzela neophodne korake, u skladu sa zakonom i pravilnikom o postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

– Obavešteno je Ministarstvo prosvete preko nadležne školske uprave u Novom Sadu, PU u Sremskoj Mitrovici, odnosno školski policajac, a odmah nakon incidenta stručna služba škole i odeljenski starešina obavili su razgovore sa učenicima u svrhu prikupljanja relevantnih činjenica. Zatim je zakazan sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije – navodi ona i dodaje:

– Na sastanku tima za zaštitu procenjen je nivo nasilja i utvrđeni su dalji koraci: pokretanje vaspitno-disciplinskog postupka, plan zaštite za sve učenike, pojačan vaspitni rad u odeljenju i pojedinačno. Na nivou ustanove planirane su i aktivnosti u vezi s prevencijom vršnjačkog nasilja.

IZVORnovosti
Prethodna vestObavljeno preko 100 pregleda
Sledeća vestOPET GUŽVE NA GRANICI Teretna vozila ČEKAJU TRI SATA na Batrovcima, Gradini i Šidu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here