Naslovna Srem Inđija Posle škole i vrtića na redu asfaltiranje glavne ulice u Beški

Posle škole i vrtića na redu asfaltiranje glavne ulice u Beški

Foto: dnevnik

BEŠKA: Ove sedmice počeli su radovi na rekonstrukciji kolovoza u Kralja Petra Prvog ulici u naselju Beška, koje Opština Inđija finansira sa 44,6 miliona dinara.

Osim što će biti izvađene kocke na toj saobraćajnici dugoj 1,1 kilometar, kolovoz će biti i proširen pa će Beščani za dva meseca, koliko se predviđa da će radovi trajati, dobiti savremen i bezbedan put. Dok se bude radilo delovi ulice biće zatvoreni za saobraćaj. Od utorka je zatvorena deonica od raskrsnice sa Ulicom Branka Radičevića do raskrsnice sa Ulicom Svetozara Markovića, i istovremeno od Ulice Nikole Tesle do Doma zdravlja. Nakon završetka tog dela trase za automobile će biti zatvoren i drugi deo ulice Paralelno se radi i u ulicama Cara Dušana i Save Kovačevića, gde se takođe, rekonstruiše kolovoz. Šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević kaže da će u ove tri ulice biti izgrađena 2,5 kilomtra novog kolovoza.

  • Ove godine smo dosta uradili u Beški, što je vidljivo golim okom – kaže Milojević. – Ulica Kralja Petra Prvog je najfrekventnija, najduža i nalazi se u centru sela, pa će nov kolovoz doprineti i lepšem izgledu mesta. Novcem iz opštinskog buyeta umivena je i Osnovna škola „Braća Grulović” u kojoj je pet stotina đaka. Uloženo je oko sedam miliona dinara i s tom sumom je uređena unutrašnjost škole, ali je bilo radova i u fiskulturnoj sali . Zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport uložili smo ukupno četiri miliona dinara za postavljanje multifunkcionalne podloge na otvorenom školskom terenu.

Nemanja Milojević potvrđuje nam da je obnovljen i seoski vrtić „Maslačak” gde su majstori ušli posle 17 godina neodržavanja objekta. -Vrtić je potpuno obnovljen, prostorije okrečene saniran deo krova, postavljeni novi oluci, kupljeni kuhinjski elementi, urađena izolacija zgrade, postavljena nova fasada i najzad vrtić priključen na inđijsku kanalizacionu mrežu. U dvorištu vrtića postavljene su ljuljaške, klackalice, tobogan i ostali mobilijar za decu, što je sve ukupno opštinu koštalo sedam miliona dinara -kazao je Milojević.

Naš sagovornik je istakao da će Inđija i dogodine nastaviti da ulaže u Bešku.

  • Prvo ćemo krenuti sa izgradnjom sportske hale za koju je urađen projekat, pa žitelji sela mogu uskoro da očekuju neimare u neposrednoj blizini Osnovne škole gde će se novi objekat podići. Imamo i druge planove, između ostalih da sredimo ambulantu, pa će tako uz školu i vrtić još jedna javna ustanova biti obnovljena i doprineti da selo lepše izgleda – poručuju iz Opštine Inđija.

Z. Delić

Projekat „Građanska svest u Inđiji” realizuje DVP Digital, a sufinansira Opština Inđija. Stavovi u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

IZVORdnevnik
Prethodna vestStefan je teško bolestan: Operacija je njegova šansa u neravnopravnoj borbi s retkim tumorom
Sledeća vestPokrajinska sekretarka najavila obnovu kulturnih ustanova u Šidu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here