Naslovna Magazin Zdravlje Poslednja dva dana bez novozaraženih

Poslednja dva dana bez novozaraženih

PODELI
Foto: rtv

Kako je juče saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, na teritoriji naše opštine poslednja dva dana nisu potvrđeni novi slučajevi zaraze korona virusa.

Međutim, kako je rekao komandant Štaba mr Željko Trbović, i dalje treba biti oprezan.

“Iako, zadnja dva dana nema novih slučajeva zaraze korona virusa u našoj opštini, to nikako ne znači da se treba opuštati. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice imamo tri izlečena pacijenta, ali nažalost imamo još jednog preminulog. Zbog toga, još jednom molim sve građane naše opštine da se pridržavaju svih mera zaštite od infekcije, da nose maske, redovno dezinfikuju ruke i da drže propisanu distancu. Širenje i zaustavljanje infekcije korona virusa moguće je jedino ukoliko svi budemo strpljivi i odgovorni prema sebi, ali i prema drugima. Štab za vanredne situacije opštine Pećinci nastaviće da prati epidemiološku situaciju u našoj opštini kao i odluke i preporuke Kriznog štaba Vade Republike Srbije, i spram toga će donositi i nove mere” – istakao je Trbović.

Trbović je podsetio građane da po nalogu Štaba JKP „Vodovod i kanalizacija“ redovno dopunjava rezervoare sa natrijum-hipohloritom u svih 15 naselja pećinačke opštine, iz kojih se građani mogu besplatno snabdevati dezinfekcionim sredstvom za sopstvene potrebe, dok JKP „Sava“ i dalje vrši svakodnevnu dezinfekciju prostora oko zgrade Opštine, kao i prostora oko pećinačkog Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“.

Na snazi je i dalje zabrana organizovanja proslava seoskih slava, vašara i svadbi, kao i organizovanje svih svečanosti, zabavnih i sportskih manifestacija na teritoriji opštine Pećinci, a radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih i objekata priređivanja igara na sreću ograničeno je do 23.00 časa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here