Naslovna Srem Ruma Postavljanje 25 novih autobuskih stajališta širom rumske opštine

Postavljanje 25 novih autobuskih stajališta širom rumske opštine

Foto: Opština Ruma

Opština Ruma privodi kraju akciju postavljanja 25 novih autobuskih stajališta. Projektom “Participativnog budžetiranja” obuhvaćeno je osam seoskih mesnih zajednica gde će biti postavljeno 21 autobusko stajalište, dok će četiri biti postavljena u samom gradu.

Realizacija projekta započela je prošle sedmice, do sada je već postavljeno 19 stajališta(17 u selima i dva u gradu), a radove na postavljanju novog autobuskog stajališta u centru Kraljevaca obišao je danas predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

“Uspevamo da realizujemo sve ono što smo obećali građanima. Verujem da ćemo do kraja ove godine postaviti sva autobuska stajališta. Prvi tender nije prošao, procedure traju po mesec i po dana, pa onda drugi tender i iz tog razloga se to malo oteglo. Ipak, smatram da je veoma važno ovaj projekat realizovati, idemo u zimu, želimo da omogućimo pristojne uslove za sve putnike koji čekaju prevoz, autobus ili taksi”, izjavio je Mančić i napomenuo da je u osnovi reč o projektu “Participativnog budžetiranja”, koji je proširen, jer je prvobitno planirano da samo četiri sela dobiju nova stajališta.

“Izdvojili smo za ovaj posao 10 miliona dinara iz budžeta. Sama cena stajališta nam je omogućila da sa projektovanih 12 odemo na 25 stajališta. Sva će biti uređena poput onog u Platičevu, nakon završetka radova na konstrukciji sledi postavljanje klupica, kanti za otpatke, žardinjera itd. Što se tiče “Participativnog budžetiranja”, projekat je opravdao očekivanja, jer građani najbolje znaju šta je u njihovim sredinama najneophodnije. Mi smo tu da uvažimo njihove predloge, po broju glasova jasno se vidi težina pojedinih projekata, one sa najviše glasova stavljamo u budžet i realizujemo”, istakao je Mančić uz konstataciju da je lokalna samouprava izašla u susret svim zahtevima koji su dolazili iz mesnih zajednica, bilo da je u pitanju putna infrastruktura, asfaltiranje, uređenje određenih objekata, unapređenje sportske infrastrukture…

“Nastavićemo tako i u 2020. godini. Mislim da smo sve ovo vreme koje je iza nas dokazali da ne pričamo u prazno. Činjenica da je izvršenje budžeta u ovom momentu 90 posto, da nemamo nijedan projekat koji smo planirali, a nismo ga odradili, ide u prilog tome da svima izlazimo u susret”, poručio je Mančić podsetivši da je čak 36,5 miliona dinara opredeljeno u narednoj godini za projekte koje su građani izglasali kroz “Participativno budžetiranje”, te da je za pešačko-biciklističku stazu koja će povezati Donje Petrovci i Putince obezbeđeno 20 miliona dinara.

Nova autobuska stajališta su dobili: Kraljevci, Dobrinci, Žarkovac, Donji Petrovci, Stejanovci, Platičevo, Hrtkovci, Klenak i Ruma.

IZVOROpština Ruma
Prethodna vestAuto-sedište za svako novorođenče
Sledeća vestNa put autobusom ili avionom UVEK bi trebalo poneti TENISKU LOPTICU! Evo zašto!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here