Naslovna Srem Ruma Postavljanje javne rasvete na “Rumskoj petlji”

Postavljanje javne rasvete na “Rumskoj petlji”

PODELI

Projekat postavljanja javne rasvete u industrijskoj zoni “Rumska petlja” privodi se kraju.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas radove u industrijskoj zoni, za koje je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojodine izdvojila nešto preko 45 miliona dinara. Rasveta će biti postavljena u celoj industrijskoj zoni uz saobraćajnice duge oko 3 kilometra, a ugovoreni rok za završetak radova je 9. maj.

“”Rumska petlja” je veoma atraktivna lokacija za investitore, sa odličnom infrastrukturom, uređenim saobraćajnicama, vodovodnom, kanalizacionom i gasifikacionom mrežom. Nakon postavljanja rasvete imaćemo jedan moderan industrijski park, kako vole da kažu u Nemačkoj. Naredni korak je izgradnja prečistača i time bi zaokružili jednu izuzetno uređenu lokaciju spremnu da dočeka najzahtevnije investitore”, izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da interesovanje investitora za “Rumsku petlju” ne jenjava.

“U Bloku 1 imamo četiri prodata placa i ove godine bi trebala da počne izgradnja novih fabrika, hala i postrojenja. Zakazani su razgovori sa potencijalnim investitorima, koji su prepoznali pogodnosti naše industrijske zone. Tu je i pismo o namerama “Rumekona” koji planira proširenje. Ja sam veoma zadovoljan zato što vlada interesovanje investitora za ulaganje u našu opštinu, a i ovi radovi pokazuju da mi želimo da stvorimo najbolje moguće uslove da svi oni koji žele da ulože novac u našu opštinu i otvore nova radna mesta, to i učine”, istakao je Mančić.

Posao izgradnje i postavljanja javne rasvete na tenderu su dobili “Elektrotehnika Južna Bačka” i “Karin komerc”, dok je podizdvođač firma “Elit DOO” Ruma.

Milan Milovanović, vlasnik firme “Elit DOO”, veruje da će se svi radovi okončati već krajem aprila i napominje da će biti postavljeno nešto preko 130 stubova, sa kompletnom “Minel-Šrederovom” led, štedljivom rasvetom.

Opština Ruma planira da za izgradnju prečistača u industrijskoj zoni “Rumska petlja”. Za sredstva konkuriše kod viših nivoa vlasti, ali ukoliko ne bude prostora za tako nešto, spremna je da ceo posao finansira iz sopstvenih sredstava.

Prvobitne procene ukazuju da bi se prečistač u ovoj industrijskoj bio jeftiniji nego onaj u radnoj zoni “Rumen”, zbog toga što na “Rumskoj petlji” postoje potrebe za izgradnjom biološkog prečistača otpadnih voda i on bi koštao oko 500.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here