Naslovna Srem Ruma POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC: 300 novih radnih mesta u Rumi

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC: 300 novih radnih mesta u Rumi

PODELI
Foto: S. Kostić

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i Aleksandar Podravac direktor ”HealtCare Europe”, položili su danas kamen temeljac na novi proizvodni pogon kinesko-danske kompanije za proizvodnju memorijske pene, koji se gradi pored postojećeg u Industrijskoj zoni u Rumi.

Vrednost investicije iznosi oko 3.000.000 evra, a u fabrici pored trenutnih 500 radnika, posao će dobiti još 300.

Posle dve godine poslovanja u Rumi, vlasnici fabrike u kojoj se proizvode dušeci, naddušeci i jastuci od memorijske pene u hali od 29 000 metara kvadratnih, imali su potrebu da prošire proizvodni pogon. Dodatnih 10 000 kvadratnih metara, uvodi investitora u drugu fazu izgradnje, nakon koje će zaokružiti uloženu investiciju od 23 miliona evra. Predsednik Pokrajinske vlade Mirović, izrazio je zadovoljstvo što je prisustvovao početku radova na izgradnji novog pogona, u kojem najveći deo proizvoda ide za izvoz.

Za prvih deset meseci tokom ove godine u Vojvodini, beležimo rast izvoza i to veći za 20%, nego u istom periodu prošle godine. Najveći broj smanjenja nezaposlenih je upravo u Vojvodini, kada poredimo sa drugim delovima Srbije.” istakao je Mirović i dodao da je pokrajinski budžet već pripremljen za sledeću godinu, te da on očekuje da će biti usvojen 20. ili 21. decembra. Posebno je naglasio direktne subvencije privredi koje će biti obezbeđene preko Razvojne agencije Vojvodine.

U ovoj grinfild investiciji na godišnjem nivou se izveze milion jastuka, 120.000 dušeka i 600.000 naddušeka od memorijske pene. Ceo projekat je planiran u četiri faze, sa ukupnim ulaganjem od 50.000.000 evra, u kojem bi posao našlo 1.200 radnika.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here