Naslovna Srem Irig Postavljen video-nadzor kod škola i vrtića u Irigu

Postavljen video-nadzor kod škola i vrtića u Irigu

PODELI

Opština Irig je u blizini Osnovne škole „Dositej Obradović”, Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz”, vrtića „Vila”, kao i raskrsnice u centru Banje Vrdnik postavila video-nadzor koji će snimati neprestano ove lokacije.

Ustanove i ulice će postati bezbednije i lepše mesto za mlade, sigurnije za decu, jer su kamere postavljene u blizini škola i vrtića, što će preventivno uticati i na bezbednost samih objekata, kažu u Opštini.

Zamenik predsednika opštine Miodrag Bebić podseća da su zgrada škole i vrtića nedavno kompletno renovirane, da su u njih uložena velika sredstva i da bi bila i velika šteta ukoliko bi bile naružene i oštećene.

  • Vrdnik je sve češći izbor velikog broja turista, te je samim tim i opterećeniji saobraćajem, a video-nadzor na glavnoj raskrsnici uticaće na bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kako vozača, tako i meštana, te turista koji svakodnevno prolaze- kaže Bebić.

Za postavljanje video-nadzora Opština Irig je sufinansirala opremu sa 610.000 dinara, dok je za ostatak sume od 2,1 miliona dinara novac izdvojio Pokrajinski sekreterijat za privredu i turizam.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here