Naslovna Srem Ruma Potpisan Ugovor o projektovanju i izgradnji prečistača otpadnih voda

Potpisan Ugovor o projektovanju i izgradnji prečistača otpadnih voda

PODELI

Na nedavno završenom tenderu, slovenački konzorcijum “Kolektor” ponudio je najbolje i najkvalitetnije uslove za izgradnju prečistača otpadnih voda za industrijsku zonu “Rumen”.

Ugovor o projektovanju i izgradnji danas su u Gradskoj kući potpisali načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma Dušan Ljubišić i direktor slovenačkog konzorcijuma “Kolektor” Jernej Hrovat, a na konferenciji za medije održanoj tim povodom predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je izrazio nadu da će posao na izgradnji prečistača biti završen do kraja 2018. godine.

Prečistač biti izgrađen na parceli od 40 ari, a pre svega namenjen je kompaniji”Hačinson”, ali će biti dostupan i drugim investitorima u industrijskoj zoni “Rumen”.

“Obavezali smo se da ćemo preuzeti na sebe izgradnju prečistača kada smo pregovarali o dolasku francuskog investitora u Rumi. Reč je o jednoj sinhronizovanoj akciji države, koja je stala iza nas i preko Ministarstva privrede Opštini Ruma prenela sredstva u iznosu od 100 miliona dinara, a prethodno nam je zemljište za tu namenu ustupila Republička direkcija za imovinu. Sav taj naš uloženi trud je bio opravdan, jer kompanija “Hačinson” kreće sa izgradnjom petog i šestog proizvodnog pogona, zapošljava već oko 700 ljudi i isplaćuje dobre plate. Naravno prečistač ćemo staviti na raspolaganje i drugim kompanijama u toj radnoj zoni “Albonu”, “Kalcedoniji”, “Insertu” i novim kompanijama koje će tek graditi svoje pogone”, poručio je Mančić i dodao da će slovenački konzorcijum za podizvođače angažovati domaće kompanije.

Direktor konzorcijuma “Kolektor” Jernej Hrovat napomenuo je da je njegova kopanija jedna od najjačih konzorcijuma u Sloveniji, te da ima ima bogato iskustvo na ovim poslovima i da za konzorcijum radi oko 5.000 ljudi.

“Vaša radna zona i investitori će dobiti jedno moderno postrojenje koje će, u zavisnosti od potreba, moći da proširi svoje kapacitete i na taj način prati investicioni razvoj. Zaštita životne sredine biće na najvećem mogućem nivou i očekujem da ćemo uspešno sve poslove na ovom projektu privesti kraju do kraja godine”, istakao je Hrovat.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je rekao i da će se izgradnjom prečistača u velikoj meri rasteretiti budžet Opštine Ruma, jer je lokalna samouprava finansirala dosadašnje odvoženje i zbrinjavanje otpadne vode iz “Hačinsona”. Prvi čovek rumske opštine je kazao i da će upravljanje prečistačom najverovatnije biti povereno JP “Vodovod”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here