Naslovna Srem Fruška gora “Potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore”

“Potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore”

PODELI
Foto: Tanjzg/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ nr

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ministra turizma i omladine Huseina Memića, sa kojim je razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Mirović i Memić saglasili su se da je potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore, koji će biti samoodrživ s obzirom na to da su njeni potencijali veliki, sa akcentom na verskom, vinskom i lovnom turizmu, kao i na sportu i rekreaciji, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Na sastanku je bilo reči o zajedničkim projektima Ministarstva i Pokrajinske vlade, pre svega o izgradnji turističkog Info-centra Fruške gore, koja će biti realizovana u saradnji sa Nacionalnim parkom.

Mirović izjavio je da je Pokrajinska vlada značajnim i obimnim planovima pristupila Fruškoj gori, te da je u proteklom periodu finansirala rekonstrukciju 50 kilometara fruškogorskih puteva.

Memić je istakao da se priprema dugoročni plan razvoja atraktivne fruškogorske destinacije, kako bi Fruška gora dobila mesto koje joj i pripada, i da bi se sačuvala zelena oaza koju Vojvodina ima.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here