Naslovna Magazin Zdravlje Potvrđen novi slučaj zaraze u opštini Pećinci

Potvrđen novi slučaj zaraze u opštini Pećinci

PODELI
Foto: rtv

Kako je danas saopštio Štab za vanredne situacije Opštine Pećinci, prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice potvrđen je jedan nov slučaj infekcije virusom COVID-19 na teritoriji pećinačke opštine.

Predsednik opštine Pećinci i komandant pećinačkog Štaba za vanredne situacije Siniša Đokić rekao je tim povodom da je epidemiološka situacija u našoj opštini još uvek stabilna, ali da se, s obzirom na pogoršanje situacije u celoj zemlji,i u pećinačkoj opštini može očekivati povećanje broja zaraženih u narednom periodu.

„Zbog toga svi moramo da damo sve od sebe da rizike od prenošenja zaraze smanjimo na minimum. U ovom trenutku Štab nije donosio nove mere, ali situacija se prati svakodnevno i ukoliko postojeće mere ne daju željene rezultate, bićemo primorani da ih pooštrimo, jer nam je zdravlje stanovništva na prvom mestu. Svako od nas može da da doprinos tako što će izbegavati okupljanja koja predstavljaju najveći rizik za prenošenje infekcije“ – izjavio je Đokić.

On se posebno osvrnuo na sezonu proslave krsnih slava koja uveliko počinje i apelovao na građane da krsne slave obeležavaju u krugu porodice.

„Svesni smo koliki je značaj krsne slave kod Srba, ali moramo da shvatimo da je zdravlje najpreče. Ne smemo da dozvolimo da zbog proslava ugrožavamo i sebe, i članove porodice, rodbinu, kumove i prijatelje… Prilika za slavlje će biti još mnogo, ali sada zaista nije trenutak za takvu vrstu neodgovornosti“ – poručio je Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here