Naslovna Magazin Zdravlje Potvrđena 2 nova slučaja infekcije

Potvrđena 2 nova slučaja infekcije

PODELI
Foto: rtv

Kako je juče saopštio Štab za vanredne situacije opštine Pećinci, na teritoriji naše opštine potvrđena su dva nova slučaja infekcije virusom Covid-19.

Po rečima komandanta Štaba Siniše Đokića novopotvrđeni slučajevi infekcije pokazuju da je virus u našoj opštini i dalje prisutan i da ne sme biti opuštanja.

“Došli smo do situacije da nemamo ni jednog zaraženog stanovnika u našoj opštini, zahvaljujući pre svega disciplini naših građana i poštovanju mera koje je propisao Štab za vanredne situacije. Međutim, prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice, na teritoriji naše opštine opet imamo dva potvrđena slučaja infekcije. Epidemiološka situacije je, naravno, i dalje pod kontrolom, ali da bi takva i ostala niko od nas se ne sme opuštati i moramo se svi striktno pridržavati svih propisanih mera zaštite i na taj način, svako pojedinačno, doprineti očuvanju zdravlja u našoj lokalnoj zajednici” – naglasio je Đokić.

Iako broj zaraženih nije alarmantan, Štab je još jednom uputio apel građanima i institucijama da striktno poštuju sve propisane mere zaštite od širenja zaraze virusom Covid-19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here