Naslovna Srem Pećinci Povećan broj pregleda u pećinačkoj kovid ambulanti

Povećan broj pregleda u pećinačkoj kovid ambulanti

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Povodom trenutne epidemiološke situacije u našoj opštini i povećanog broja pregleda u kovid ambulanti direktorka pećinačkog Doma zdravlja Dobravka Cvetković Mićić rekla je juče da se u kovid ambulanti dnevno uradi od 60 do 70 pregleda.

“Gužve trenutno ima, ali mi se trudimo da pacijente razredimo što je više moguće. Uglavnom pacijenti koji su bolesni dolaze tokom prepodneva, tako da gledamo da kontrole odložimo za popodne, a o tome pacijente obavestimo već tokom prvog pregleda” – kaže Cvetković Mićić.

U pećinačkoj kovid ambulanti, kako je rekla, rade se brzi antigenski testovi, a što se tiče dijagnostike, pri kovid ambulanti radi i laboratorija, kao i rendgen koji pokrivaju u potpunosti radno vreme ambulante.

“Snimci su očitani istog momenta kada su slikani, uključujući i vikendom. S obzirom da je povećan broj pregleda u odnosu na pre dve tri nedelje, bude pomalo i nervoze. Međutim, pacijenti su sada obavešteni o svemu i znaju kakva je situacija i procedura, tako da nas uglavnom ispoštuju, jer su svesni da na taj način olakšaju prvenstveno sebi” – izjavila je Cvetković Mićić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here