Naslovna Magazin Auto Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju

PODELI

Poslednji dani u oktobru donose vozačima toplo vreme za ovo doba godine, a samim tim i povoljne uslove za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Međutim, meteorolozi za danas najavljuju i slabu kišu na severu naše zemlje, pa savetuju vozačima da, ukoliko naiđu na mokre i klizave kolovoze smanje brzinu i drže veće odstojanje od vozila ispred.

S obzirom na povoljne vremenske prilike, ako se izuzme jutarnja magla, učesnicima u saobraćaju ostaje da poštuju propise, ne ugrožavajući svoju i tuđu bezbednost i da budu posebno oprezni na deonicama gde se izvode radovi.

Na naplatnim rampama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Kamioni na Horgošu čekaju oko četiri sata na izlazu iz zemlje, oko tri sata na Kelebiji, oko 320 minuta na Batrovcima i na Šidu oko dva sata.

Na delovima auto-puteva smanjena vidljivost zbog magle

Putevi Srbije saopštili su danas da je na više deonica na auto-putevima u Srbiji zbog pojave magle smanjena vidljivost.

Na auto-putu E-75, na deonici granični prelaz Horgoš – petlja Bačka Topola, petlja Novi Banovci- petlja Beograd- petlja Vodanj, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na do 100 metara.

Vidljivost je smanjena na 100 do 150 metara na deonici petlja Vodanj-petlja Batočina.

Na deonici petlja Trupale-Leskovac jug, vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, a na deonici petlja Leskovac jug-petlja Vranje zbog pojave magle mestimično je smanjena vidljivost na 50 metara.

Na auto-putu E-70, na deonici granični prelaz Batrovci – petlja Sremska Mitrovica, zbog pojave magle smanjena je vidljivost do 200 metara.

Na auto-putu E-80, na deonici petlja Bela Palanka – granični prelaz Gradina, vidljivost je smanjena na 100 metara.

Iz Puteva Srbije savetuju oprez pri vožnji i apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here