Naslovna Srem Pećinci Požar u Kupinovu

Požar u Kupinovu

PODELI

U Kupinovu je jutros, oko 4.30 časova, izbio požar na privatnom pomoćnom objektu za smeštaj poljoprivrednih mašina, u Oračkoj ulici. U tavanskom prostoru iznad objekta na kojem je izbio požar bili su smešteni ječam i žito, kao i veća količina čokanja. Sam objekat je bio naslonjen na stambeni deo i delom ugrožavao objekat u susednom dvorištu.

Kako smo saznali od Željka Jevtića, komandira Vatrogasne jedinice Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Despot Đurađ Branković” iz Kupinova, koja je prva stigla na lice mesta, požarom je zahvaćeno oko 175 m².

“Težite intervencije bilo nam je sprečavanje širenja požara i sanacija zatečnog stanja do dolaska Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice iz Pećinaca, po čijem dolasku je požar konačno ugašen oko 6.50 časova. Uspeli smo da zaustavimo širenje požara na susedne objekte, ali je na pomoćnom objektu ipak pričinjena znatna materijalna šteta. Najverovatniji uzrok požara su neispravne električne instalacije, stoga upućujemo apel svim građanima da obrate pažnju na ispravnost električnih instalacija u domaćinstvu i na taj način preduprede izbijanje požara” – rekao nam je Jevtić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here