Naslovna Dogadjaj Poziv mladima da budu deo programa “Moja prva plata”

Poziv mladima da budu deo programa “Moja prva plata”

PODELI
Foto: Rutenpres

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“.

Javni poziv je dostupan na sajtu NSZ www.nsz.gov.rs i na sajtu Moja prva plata www.mojaprvaplata.gov.rs

Program „Moja prva plata“ ima za cilj da podstakne zapošljavanje mladih i pruži podršku privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova. Program će omogućiti da se 10.000 mladih ljudi u Srbiji sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Program se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru, koji se prijave na Javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje, u skladu sa Uredbom o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ. Poziv je otvoren za sve privredne subjekte koji posluju na teritoriji Republike Srbije (preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika pravna lica ).

Mladima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000,00 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000,00 dinara.

Prva faza realizacije programa namenjena je poslodavcima koji se do 25.09.2020. godine prijavljuju elektronskim putem na portalu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza realizacije programa namenjena je nezaposlenim licima koji se u periodu od 01.10.2020. do 15.10.2020. godine prijavljuju elektronskim putem na portalu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Osposobljavanje za rad traje devet meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here