Naslovna Srem Inđija Pozorišna predstava “Primadone” u Domu kulture Beška

Pozorišna predstava “Primadone” u Domu kulture Beška

PODELI
Foto: Kulturni centar Inđija

BEŠKA – U subotu 18. decembra u 20:00 časova u Domu kulture Beška odigraće se pozorišna predstava “Primadone”. Predstava je inspirisana dramski delom ” Opsada Lenjingrada ” a u režiji Irfana Mensura.

Dve glumice, primadone, dve žene koje su volele istog čoveka, direktora, glavnog glumca, režisera, žive u napuštenom pozorištu sa nadom da će ga sačuvati od rušenja. Rada Đuričin kao udovica Dara i Tanja Bošković kao ljubavnica Milena grade ovu u isto vreme duhovitu i tragikomičnu priču. Ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu, primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo. Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni svest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Značajan segment predstave su pesme koje izvode ove dve primadone, za koje je origunalnu muziku uradio Aleksandra Sanja Ilić, dok je Mensur autor tekstova.

Karte su u prodaji od 07. decembra svakog radnog dana od 12 do 15 časova u prostorijama mesne zajednice, i na dan predstave na biletarnici Doma kulture od 18 časova po ceni od 800,00 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here