Naslovna Srem Fruška gora Pravila roštiljanja na Fruškoj gori, očekuje se 50.000 izletnika

Pravila roštiljanja na Fruškoj gori, očekuje se 50.000 izletnika

PODELI
Foto: RTV (Dejan Bogdanović)

Ukoliko za 1. maj planirate izlet do Fruške gore na ulazu u Nacionalni park dočekaće vas radnici koji naplaćuju ulaz po ceni od 300 dinara po motornom vozilu.

Na raspolaganju vam je mnoštvo uređenih izletišta, samo 30-ak uz grebenski put od Banstola prema Lipovači i Sotu. Gde god da stanete, čuvajte prirodu.

Ovo su pravila koja bi svi trebalo da ispoštuju kako bi Fruška gora ostala čista i nakon boravka više od 50.000 posetilaca, koliko ove godine očekuju iz NP “Fruška gora” tokom prvomajskih praznika. 

Uz naplatu ulaznice u Nacionalni park, posetioci će dobiti i kese za prikupljanje smeća pa bi nakon boravka u prirodi sve trebalo da ostave kako su i zatekli. Ponašajte se u skladu sa prirodom, ne pravite preveliku buku, nikako ne ostavljajte vatru da gori nakon završenog roštiljanja, nemojte paliti vatru tamo gde nije dozvoljeno, nije dozvoljeno hvatanje životinja i ptica. 

Izletišta su pokošena, spremna za posetioce, izgrađeni su novi mobilijari, nova ležišta za roštilje i ove godine očekujemo više od 50.000 posetilaca, kaže za RTV, Dragan Vidović iz NP “Fruška gora”.

Izletišta koja su najposećenija opremljena su informativnim tablama gde posetioci svakako mogu pročitati šta se (ne)sme raditi tokom boravka u prirodi Nacionalnog parka. 

Na Fruškoj gori biće 17 formiranih punktova za naplatu ulaza,  vatrogasne i policijske ekipe u slučaju incidenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here