Naslovna Srem Inđija Predavanje o bezbednosti dece na internetu

Predavanje o bezbednosti dece na internetu

PODELI

U Startit centru Inđija danas će prvi put biti organizovan događaj posvećen najmlađim korisnicima interneta. Predavanje o bezbednosti dece na internetu je namenjeno kako deci, tako i roditeljima.

Posetiocima će biti predočeni realni primeri zlostavljanja i zloupotreba na internetu koja su zabeležena u Srbiji, jer je cilj da se stvori realna slika o tome da se loše stvari ne dešavaju „nekome i tamo negde“, već da svi mogu biti potencijalne žrtve interneta.

Deca će biti upoznata sa primerima njihovih vršnjaka koji su doživeli loša iskustva usled nebezbednog korišćenja društvenih mreža i drugih elektronskih aplikacija.

Nažalost, deca nisu svesna da su u opasnosti i da su žrtve nekog oblika nasilja na internetu – vršnjačkog, nasilja na društvenim mrežama ili čak seksualnog uznemiravanja. Kako je ranije objavljeno, svako treće dete osnovnoškolskog uzrasta pretrpelo je u poslednje dve godine neku vrstu internet nasilja.

Događaj će biti održan u prostorijama Startit centra Inđija, Vojvode Stepe 2, sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here