Ukoliko želite da ove godine isprobate nešto novo za Uskrs, mi vam predlažemo ovaj recept. Spoj maline i bele čokolade daje idealan kremasti, a osvežavajući tandem u kojem će uživati svi gosti.
Torta sa malinama i belom čokoladom
Sastojci
Podloga
1 šoljica badema
6 urmi
20 grama kokosovog maslaca
1/2 kesice vanil šećera
Krem od bele čokolade
2 šoljice indijskog oraha
60 mililitara limunovog soka
60 mililitara meda
50 grama kokosovog maslaca
60 grama kakao maslaca
1/2 kesice vanil šećera
prstohvat soli
Preliv od malina
250 grama malina
3 kašike meda
60 grama kakao maslaca
Priprema
Podloga:
- Kalup za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje.
- Urmama odstranite koštice i isecite ih na manje komade. Kokosov maslac rastopite na temperaturi do 46 stepeni C.
- Bademe i vanil šećer izmiksajte u multipraktiku, ali ne u potpunosti do strukture brašna nego malo grublje.
- Dodajte urme i miksajte dok se skroz ne poveže.
- Na kraju dodajte i rastopljeni kokosov maslac i miksajte dok se ne počne lepiti.
- Podlogu dobro rukama utisnite u kalup i odložite u frižider dok ne završite krem i preliv.
Krem od bele čokolade
- Indijske orahe potopite u vodi 2 sata pre pa ih isperite i iscedite.
- Kakao i kokos maslac rastopite na tihoj vatri ili na pari.
- Sve sastojke za tortu, osim kakao i kokos maslaca, ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Na kraju dodajte kakao i kokos maslac i miksajte još malo.
- Prespite krem iz blendera u posudu i držite na toplom mestu dok ne završite miksanje preliva od malina.
Preliv od malina
- Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih dobro otopite, neka budu sobne temperature, kako se kakao maslac ne bi stegao prilikom miksanja.
- Prvo u blenderu izmiksajte sve sastojke za preliv, osim kakao maslaca. Potom dodajte i kakao maslac pa miksajte još malo.
- Krem od bele čokolade dodajte paralelno s prelivom od malina.
- Na kraju malo izmiješajte viljuškom kako biste dobili prošaranu tortu.
- Odložite u zamrzivač na 2-3 sata. Ako ćete tortu držati u zamrzivaču, uvek je izvadite na sobnu temperaturu pola sata pre serviranja.