Naslovna Život Predrag (26) je pao, srce mu je stalo na terenu. Na isti...

Predrag (26) je pao, srce mu je stalo na terenu. Na isti način pre godinu dana umro je i Stefan (19)

PODELI
Foto: vecernje novosti

NISMO ni slutili kakva će se tragedija dogoditi. Svi smo potreseni i u šoku. Predrag je bio dobar čovek i sportista! Pre nego što je došao kod nas igrao je za Fudbalski klub Obilić 1993 iz Kukujevaca. Ne možemo da verujemo.

Ovako o smrti Predraga Menićanina (26) iz Bačinaca, fudbalera FK Radnički iz Šida, govori predsednik ovog kluba Aleksandar Čajić. Kaže da je nesrećni fudbaler preminuo u utorak na početku treninga, na terenu ovog sportskog kluba, u koji je došao pre oko mesec dana kao pojačanje timu koji se bori u Vojvođanskoj ligi jug. Tragična vest potresla je njegove saigrače, upravu kluba, prijatelje…

– Igrači su izašli na teren posle 16 časova i počeli vežbe zagrevanja i tada se Predrag samo odjednom sručio na zemlju – govori Čajić. – Odmah je pozvana Hitna pomoć, koja je stigla za tri minuta. Pokušali su reanimaciju, ali su, nažalost, samo mogli da konstatuju smrt. Lekari kažu da je preminuo od posledica srčanog udara.

Predsednik kluba napominje da je Menićanin imao važeći lekarski pregled koji traje šest meseci.

– Pitao sam igrače da li se pre treninga požalio da se ne oseća dobro i rekli su da je sve bilo u redu – kaže Čajić. – Upitao sam njegovog oca, koji je odmah dotrčao, čim smo mu javili, da li je Predrag bio bolestan, alergičan na nešto, ali on tvrdi da nije imao zdravstvenih problema.

Telo Predraga Manićanina preneto je na Institut sudske medicine u Novi Sad. Posle obavljene obdukcije, porodica je preuzela telo. Sahrana je u četvrtak u 15 časova na pravoslavnom groblju u Bačincima.

SLIČNA I STEFANOVA SUDBINA

SUDBINU fudbalera Menićanina, pre samo godinu dana, doživeo je i mladi devetnaestogodišnji fudbaler Stefan Todorović (na slici) iz Obreža kod Varvarina. Srce talentovanog sportiste FK Juhor prestalo je da kuca na terenu u Ćićevcu, na trening-utakmici sa prijateljskim klubom FK Sloga. Posle samo 10 minuta na terenu, Stefan je izgubio svest i trening koji je trebalo da bude jedna od njegovih prvih provera, završio se tragično.

Pokušaji fudbalera da ga vrate u život tog 17. februara 2019. dali su samo nakratko rezultat, jer je Stefan ubrzo ponovo klonuo i nije se više probudio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here