Naslovna Srem Ruma Predsednica opštine najavila: Radimo na vraćanju porodilišta u našu Rumu!

Predsednica opštine najavila: Radimo na vraćanju porodilišta u našu Rumu!

PODELI

RUMA – Rumljani imaju razloga za slavlje! Pored toga što je danas izabrano novo rukovodstvo rumske opštine kojim će rukovoditi dve dame saznali smo još jednu prelepu vest!

Predsednica opštine Aleksandra Ćirić izjavila je danas da se već radi na vraćanju porodilišta u Rumski Dom zdravlja. Podsetimo, danak nedostatku kadrova 2014.godine, platila je Ruma, gde je nakon 50 godina postojanja odlukom zdravstvene inspekcije i ministarstva zdravlja zatvoreno porodilište.

Ovom odlukom zabranjen je rad vanbolničkog porodilišta Doma zdravlja “Ruma” zbog neispunjavanja uslova u pogledu kadra, saopšteno je na konferenciju za novinare.

Kako saznajemo u Domu zdravlja “Ruma” situacija sa kadrovima je danas u Srbiji dosta bolja, manji je odliv doktora i medicinskog osoblja. Odlučuju se da ostanu u Srbiji i ovde grade karijere i porodice jer Srbija svakodnevno postaje bolje mesto za život.

Zbog velikog priliva stanovništva iz drugih krajeva zemlje u Rumu, u kojoj se prethodnih godina otvorilo dosta stranih kompanija koje zapošljavaju po nekoliko stotina ljudi, u Rumi se povećao natalitet. To je još jedan od razloga za vraćanje porodilišta u Rumu i pored činjenice da je Ruma oduvek imala dobro organizovanu zdravstvenu službu.

Pratićemo dešavanja dok se nadamo brzom otvaranju porodilišta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here