Naslovna Srem Ruma Predsednica Opštine Ruma obišla vašar i podelila paketiće mališanima u Dobrincima

Predsednica Opštine Ruma obišla vašar i podelila paketiće mališanima u Dobrincima

PODELI
Foto: Sremske vesti

Predsednica Opštine Ruma, sa svojim saradnicima obišla je rumski vašar i porazgovarala sa prisutnim građanima.

Prateći trenutnu epidemiolosku situaciju u našoj opštini, zajedno sa svojim saradnicima odlučila sam da se 3. januara 2022. godine održi tradicionalni vašar. Danas sam posetila rumski vašar i tom prilikom porazgovarala sa prisutnim građanima, te zaključila da su posetioci veoma zadovoljni i da su meštani Srema jedva dočekali održavanje vašara kako bi mogli da trguju i kupe sve ono što im je potrebno, ali isto tako kako bi sreli poznanike i prijatelje i porazgovarali uz dobru hranu i piće.Tradicionalno, svakog trećeg u mesecu veliki broj kupaca, nakupaca i prodavaca iz cele Srbije dolazi u Rumu kako bi izložili svoju robu, zanatske proizvode i stoku na vašaru koji je po svojoj tradiciji i veličini poznat i izvan granica Srbije. – napisala je predsednica na svom Instagram profilu.

Nakon posete i obilaska vašara, predsednica je obišla i Dobrince gde je nastavljena podela novogodišnjih paketića najmlađima. Kao što je ranije najavljeno, svako dete do 10 godina u rumskoj opštini dobiće novogodišnji paketić.

Zajedno sa saradnicima obišla je i ovo selo gde je u fiskulturnoj sali osnovne škole podeljeno čak 180 paketića za decu iz ovog sela.

Nastavljamo praksu podele paketića koju smo obećali. Sva deca sa teritorije Opštine Ruma dobijaju paketiće, uzrasta od prve do desete godine. Mi nastavljamo i ovim prazničnim danima pred Bozić, u vreme kada svi u svojim domovima slavimo i kada želimo još više da obradujemo decu, izjavila je predsednica Aleksandra Ćirić, istakavši da su Dobrinci jedno od sela sa više dece, čak 180 uzrasta do deset godina, što predstavlja pravu radost za sve.

Akcija će se nastaviti i u narednim danima u svim selima u kojima do sada nije bila organizovana podela paketića, kako bi oni stigli do svakog deteta. Predsednica Ćirić istakla je da je ovo samo deo podrške porodici i deci, pored besplatnih vrtića, udžbenika, prevoza i slično, i da će se takvi vidovi podsticaja nastaviti i u budućnosti. 

Takođe, kao što je ranije najavljeno, za rukovodstvo Opštine nema odmora ni u ovim prazničnim danima, a ubrzo se počinje sa novim infrastrukturnim projektima sa kojima će javnost biti upoznata u narednim danima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here