Naslovna Srem Ruma Predsednica opštine uručila novo vozilo Domu zdravlja u Rumi

Predsednica opštine uručila novo vozilo Domu zdravlja u Rumi

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić, sa zamenicom Biljanom Popović Jovanović, uručila je danas direktoru Doma zdravlja u Rumi dr Zoranu Slavujeviću ključeve vozila za prevoz pacijenata na dijalizu.

Opština Ruma kao odgovorna lokalna samouprava se trudi da zdravstvena zaštita građana, kao i kvalitet pruzanja zdravstvene zaštite, bude što efikasniji i što bolji, izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, koja je danas, zajedno sa zamenicom predsednika Biljanom Popović Jovanović, prisustvovala primopredaji vozila.

Iz budžeta su izdvojena značajna sredstva za program zdravstvene zaštite u iznosu od preko 27 miliona dinara. I u prethodnom periodu Opština je pomagala Domu zdravlja u vidu donacija, bilo da je to medicinska oprema ili vozilo. Ovog puta je kupljen  kombi za prevoz pacijenata na dijalizu. Ja se iskreno nadam da ćemo ovom donacijom olakšati odlazak na lečenje pacijentima kojima je svakodnevni prevoz zbog prirode bolesti neophodan, ali i da ćemo olakšati sam rad zdravstvenim radnicima, izjavila je predsednica Ćirić.

Predsednica Opštine Ruma je iskoristila posetu Domu zdravlja da razgovara i sa medicinskim radnicima, čuje njihove predloge, probleme i sugestije kako bi lokalna samouprava, u okviru svojih nadleznosti, ponovo mogla da reaguje i pomogne u poboljšanju uslova za rad i pruzanja medicinske pomoći.

Vozilo za prevoz putnika na dijalizu svakodnevno prevozi pacijente, a dnevno se minimalno pređe 400 kilometara, te je novo vozilo bilo više nego potrebno, kazao je direktor Doma zdravlja “Ruma” Zoran Slavujević.

Novim vozilom rasteretićemo hitnu i urgentnu službu. Ovo strogo namensko vozilo za dijalizu se retko nalazi na trzištu i drago nam je da je lokalna samouprava pravovremeno reagovala. Pokrivamo veliki prostor od Klenka do Iriga i ovo vozilo je svaki dan u upotrebi. Dnevno minimalno pređe oko 400 kilometara, tako da nam je zaista  od velike važnosti da imamo novo, ispravno i kvalitetno vozilo. U ime celog kolektiva zahvaljujem lokalnoj samoupravi i moram da nagovestim da imamo obećanja da ćemo i naredne godine dobiti na poklon još jedno vozilo, rekao je direktor Slavujević i dodao se od danas vakcinalni punkt premešta u Preventivni centar Doma zdravlja “Ruma”.

Reč je o vozilu Opel Vitaro, čija je vrednost 3,3 miliona dinara.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji u rumskoj opštini ona je stabilna i beleži se pad broja zaraženih u odnosu na prethodni period.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here